Photoshop på iPad.


© Shutterstock.com

Bedre Photoshop på iPad

Adobe har tilpasset Photoshop fra datamaskin til Apple-nettbrett så du kan frilegge med fingrene og jobbe i lag på iPad.

Tidligere kunne man laste ned en forenklet versjon, kalt Photoshop Express, til iPad, men nå har Photoshop på iPad fått en skikkelig overhaling så den i større grad minner om Photoshop på datamaskinen.

Den nye appen heter bare Adobe Photoshop, og som på datamaskin-versjonen har den en rekke verktøy på venstre side, og du kan jobbe med blant annet lag på høyre side.

>Les også: 5 feil alle fotografer har gjort i Photoshop

Blant verktøyene finner vi Quick Selection Tool til frilegging og Spot Healing Brush, som du kan bruke til å fjerne uønskede elementer.

Avanserte muligheter i Photoshop på iPad

Du kan også legge på justeringslag og for eksempel endre lys eller farger, og du kan opprette masker til for eksempel frilegging i lag. Som på Photoshop på datamaskinen kan du endre gjennomsiktigheten på lagene dine.

Lag i Photoshop på iPad.

I nye Photoshop til iPad kan du blant annet lage justeringslag, akkurat slik du er vant til fra Photoshop på datamaskinen.

© Digital FOTO

I tillegg til å justere med fingrene kan du bruke en tegnepenn når du frilegger eller maler i Photoshop på iPad.

Bildene blir lagret i fullt psd-format med lag og synkroniseres i nettskyen. I Photoshop på datamaskinen kan du også lagre bilder i nettskyen og få tilgang til dem på iPad.

>Les også: Photoshops 5 viktigste verktøy

Slik får du Photoshop på iPad

Ikke alle funksjonene er helt klare ennå i Photoshop til iPad. Blant annet vil det komme oppdateringer som gir mer nøyaktig frilegging med funksjonen Refine Edge.

Det vil også være en god del funksjoner du kjenner til fra desktop-versjonen av Photoshop, som du ikke får med i iPad-utgaven. 

Du laster ned Adobe Photoshop til iPad her. Nedlastingen av appen er gratis. Du kan prøve den i 30 dager, og etter det må du ha et Creative Cloud-abonnement for å bruke den.

Abonnerer du på Adobes Creative Cloud Photography Plan, hvor du får Photoshop og Lightroom for kroner 117,50 i måneden, eller tegner et abonnement før 31. januar 2020, følger den nye versjonen av Photoshop på iPad med. 

Abonnerer du på Digital FOTO, kan du laste ned en veiledning med de viktigste tastatursnarveiene som gjør deg raskere i Photoshop. Last ned veiledningen her.

Kanskje du er interessert i...