Her får du anbefalingene våre om innstillinger som får Photoshop til å fungere smidigere.

Slik optimaliserer du Photoshop

Reagerer penselen tregt eller er det vanskelig å styre dokumentene på skjermen, bør du se her. Nå løser vi nemlig noen av de mest irriterende problemene i Photoshop.

Her i redaksjonen bruker vi Photoshop daglig, og av og til støter vi på ting i programmet som gjør oss frustrert. Heldigvis er det mange innstillingsmuligheter i bildebehandlingsprogrammet, og som regel viser det seg at det finnes løsninger på problemene.

Mange av problemene kan løses i Photoshops innstillinger, som du finner ved å velge Edit, Preferences og General… Du kan også bruke hurtigtasten Ctrl + K. På Mac velger du Photoshop, Preferences og General… eller taster cmd + K.

Se videoene: Lær alt det grunnleggende om Photoshop i grunnkurset vårt i programmet

Nedenfor kan du se hvordan du unngår fire av de mest irriterende problemene i Photoshop.

Problem 1: Funksjoner er endret

Av og til oppdaterer Adobe eksisterende funksjoner i Photoshop så de får nytt utseende. Det kan være irriterende hvis du er vant til det tidligere utseendet. Vi slår for eksempel av den nye startskjermen, og vi foretrekker den gamle måten å bruke beskjæringsverktøyet Crop Tool på og den tidligere måten å lagre filer på. I denne artikkelen ser du hvordan du gir de forskjellige funksjonene sitt tidligere utseende tilbake.

Problem 2: Penselen reagerer tregt

Vi bruker ofte penselen Brush Tool til f.eks. å frilegge eller justere i utvalgte områder ved hjelp av masker. Vi har imidlertid også opplevd at verktøyet har reagert utrolig tregt, slik at strekene dukket opp først lenge etter at vi hadde malt.

Løsningen var å sette Smoothing på verktøylinjen til 0 % når vi hadde valgt Brush Tool. Nå reagerte verktøyet raskt og presist. 

>Les også: De beste tipsene til bedre mobilbilder

Funksjonen Smoothing i Photoshop

Smoothing-funksjonen er laget for å jevne ut bevegelser slik at strekene du tegner blir jevnere, men den fungerer ikke til masker og presisjonsarbeid, og den gjør penselen treg, så vi setter den til 0 %.

Problem 3: Bildet glir fra deg

Med verktøyet Hand Tool kan du bevege deg rundt i et bilde du er zoomet inn i, men du kan oppleve at dokumentet fortsetter å bevege seg når du har sluppet med musen. Dermed er det vanskelig å finne frem til riktig sted i bildet. Det skyldes en spesiell funksjon du kan slå av i innstillingene.

Enable Flick Panning i Photoshop

Du må velge Preferences og Tools, og så fjerner du merket ved Enable Flick Panning. Nå slutter dokumentet å bevege seg straks du har sluppet musen.

Problem 4: Dokumentet legger seg ikke i midten

Du kan oppleve at dokumentet legger seg på den ene siden av brukerflaten i Photoshop og at du ofte må flytte på det når du har zoomet langt ut. Dette skyldes en funksjon som lar deg flytte rundt på dokumentet, uansett zoomnivå. Vi er vant til at dokumentet legger seg i midten, så vi slår av funksjonen i Preferences, der vi velger Tools og fjerner merket ved Overscroll.

>Les også: 7 tips til å ta bedre Instagram-bilder

Overscroll i Photoshop

Hvis du fjerner merket ved Overscroll, kan det bli lettere å styre dokumentplasseringen i Photoshops brukergrensesnitt.

Kanskje du er interessert i...