Landskap med fjell og sjø

Landskapsbildene dine kan bli enda bedre av en runde i Photoshop Elements.

© Shutterstock

Slik får du bedre landskapsbilder i Photoshop Elements

Uansett om du har tatt landskapsbildene dine i gråvær eller i solskinn, kan de bli enda bedre av litt bildebehandling i Photoshop Elements. Programmet har også automatiserte funksjoner som hjelper deg med det meste.

Photoshop Elements er en fin lillebror til det profesjonelle Photoshop, og en av de aller største fordelene er de guidede funksjonene i programmet. Dette gjelder ikke minst til å behandle landskapsbilder.

Når du har åpnet bildet ditt i Photoshop Elements, går du til panelet Guided. Nå kan du ved hjelp av noen få klikk og hjelpende forklaringer underveis løfte bildene dine og skape flotte resultater. Det kan for eksempel være å rette opp en skjev horisont eller sette inn en ny himmel. 

Her viser vi deg fire smarte funksjoner til landskapsbildene dine i Photoshop Elements.

>Les også: 5 tips for bedre landskapsbilder

Flot miniatyreffekt i Photoshop Elements

Med en såkalt Tilt/shift-effekt, altså perspektivkontroll, kan du få landskapene dine til å se ut som et miniatyrlandskap. 

Åpne bildet ditt i Photoshop Elements og velg fanen Guided. Klikk på Special Edits og velg Tilt-Shift. Klikk på Add Tilt-Shift. Nå legger Photoshop Elements til uskarphet i for- og bakgrunn. 

Du kan tilpasse området ved å klikke på Modify Focus Area. Trekk en strek på bildet, der det skarpe området skal være. Klikk på Refine Effect og trekk skyveknappen Blur til høyre hvis uskarpheten skal være kraftigere. Klikk på Next, og klikk på Save As for å lagre.

Panoramabilde av landskap

Sett raskt sammen for eksempel tre bilder med overlapping til et panoramabilde.

© Shutterstock

Flott panoramabilde i Photoshop Elements

Photoshop Elements har også en smart funksjon som gjør at du kan sette sammen en bildeserie til et panoramabilde.

Åpne bildene du vil sette sammen til et panorama i Elements. Velg fanen Guided. Klikk på Photomerge. Marker bildene. Under Panorama Settings velger du Auto Panorama. Under Settings markerer du Blend Images Together, Vignette Removal, Geometric Distortion Correction og Content Aware Fill Transparent Areas. 

Klikk på Create Panorama. Nå blir panoramabildet ditt satt sammen automatisk.

>Nytt onlinekurs i Lightroom: Bli ekspert i bilderedigering

Flottere himmel i Photoshop Elements

Med funksjonen Perfect Landscape kan du rette opp flere ting i landskapsbildene dine. Du kan for eksempel sette inn en ny himmel og til få de samme nyansene og samme stemning i resten av bildet.

Åpne bildet i Photoshop Elements og velg fanen Guided. Klikk på Special Edits og velg Perfect Landscape. Har bildet en skjev horisont, kan du klikke på Straighten Tool og trekke en strek langs horisonten. Er den ikke skjev, går du videre til Choose a new Sky for å bytte ut himmelen.

Landskap ved havet med flott horisont

Du retter opp en skjev horisont med noen få klikk i Photoshop Elements.

© Shutterstock

Rett opp horisonten i Photoshop Elements

En skjev horisontlinje kan ødelegge selv det beste landskapsbilde. Du løser problemet raskt i Photoshop Elements.

Åpne bildet og velg fanen Guided. Klikk på Basic og velg Rotate and Straighten. Marker Autofill Edges, og så fyller Photoshop Elements ut hjørnene selv, og det med et flott resultat. Klikk på Straighten Tool og trekk en strek lang horisonten. 

Nå retter programmet opp bildet. Klikk på Next og klikk på Save As for å lagre.

>Les også: Dette betyr blenderverdiene på objektivet ditt

Kanskje du er interessert i...