© Digital FOTO

Nytt blad: Bygg dit eget hjemmestudio nesten gratis

I Digital FOTO nummer 18/2019 viser vi deg hvordan du får spektakulære, selvgjorte studiobilder. Se også 8 forlatte, fotogene steder i Norden og les vårt store intervju med gatefotografen Jonas Rask.

27. november 2019

Et nytt nummer av Digital FOTO er nettopp kommet ut, og også i dette nummeret har vi samlet masser av inspirasjon og nyheter om foto til deg. 

Abonnenter har dessuten som alltid tilgang til masser av innhold i Fordelssonen. Her finner du over 500 videoguider, e-bøker, guider og mye mer. 

Akkurat nå kan du blant annet hente det geniale HDR-programmet Aurora HDR 2018 (verdi 600 kr.) gratis, hvis du er abonnent. 

Tryll frem studioet fra skuffen

Et klappet og klart fotostudio kan fort komme til å koste flere tusen kroner. 

Men hvis du ikke er redd for  klippe og lime litt, kan du faktisk bygge ditt eget. I Digital FOTO 18/2019 gir vi deg tre how-to-guider som er lette å bruke. Vi viser deg hvordan du får det gode portrettet, det kreative kunstbildet og det overdådige produktbildet. 

Du lærer å bygge din egen reflektor, softboks og ministudio. Underveis kommer vi selvfølgelig også med tips til kamerainnstillinger og lyssetting. 

I Digital FOTO nummer 18/2019 viser vi deg hvordan du kan bygge din egen softboks og få lekre, kunstneriske bilder. 

Hør historiene bak Jonas Rasks inspirerende gatebilder 

Jonas Rask har et suverent blikk for hva som skjer rundt ham, og han er en av Nordens beste gatefotografer. 

Og ikke nok med det: Han er også såkalt X-fotograf, som er Fujifilms betegnelse for deres ambassadører. Vi møtte ham i Tokyo, som tilhører hans absolutte favorittsteder å ta bilder i. 

I vårt store intervju får du innblikk i hvordan Jonas Rask ser de gode motivene og komponerer sine fantastiske bilder. 

Han gir selvfølgelig også et tips eller to. 

> Les også: 8 tips til gatebilder

Ben og dame med paraply ved oransje vegg

Jonas Rask tok omkring 20 bilder før han fikk det rette i boks foran en travel stasjon i bydelen Shinjuku i Tokyo. Det var de trekantede mønstrene på veggen som først fanget oppmerksomheten hans. 

© Jonas Rask

Kanskje du er interessert i...