© DigitalFOTO

Nytt blad: Vi dro i fugleskjul med splitter nye Sony A1

I Digital FOTO 6/2021 kan du lese om fugleturen vår, hvor vi testet helt nye Sony A1. Se de flotte bildene fra turen og les bedømmelsen vår av kameraet.

9. april 2021 av Redaktionen

I Digital FOTO 6/2021 kan du lese om turen vår i fugleskjul med nye Sony A1. Som noen av de aller første fikk vi nemlig kameraet til lån, lenge før det kom ut i butikkene.

Med 30 bilder i sekunder, høy oppløsning og fugleøyefokus burde Sony A1 være som skapt for bilder av blant annet rovfugler – så det bestemte vi oss for å teste. 

Kameraet slår en rekke rekorder, byr på både høy oppløsning, høy hastighet og som et av de første på markedet et autofokussystem som kan identifisere fugleøyne selv og stille skarpt på dem. 

Derfor booket vi et fugleskjul hvor det skulle være gode muligheter for å komme innpå rovfugler.

Se hvordan det gikk, og les om hvordan vi opplevde Sonys nye flaggskip, i Digital FOTO 6/2021.

> Les også: Slik fotograferer du fugler i flukt

Rovfugler spiser revekadaver

Vi tok alle bildene med et objektiv på 400 mm F2.8.

© Digital FOTO

Fra Digital FOTO-leser til barnas favorittfotograf

Hun har verken formell utdannelse eller et stort forretningstalent, men med et skarpt blikk for naturlig lys og et vinnende vesen har Malene Mittag likevel oppnådd stor suksess. 

Vi har snakket med den etterspurte fotografen og ­Digital FOTO-leseren om de estetiske portrettene hennes, som er som små fortellinger med barna i hovedrollene.

Mange av fotografene vi intervjuer i Digital FOTO, er internasjonalt anerkjente og har både priser, utstillinger og bokutgivelser bak seg. 

Men det finnes selvfølgelig også store talenter blant mer vanlige fotografer der ute. En av dem er danske Malene Mittag, som opp gjennom årene har sendt inn mange imponerende bilder til leserkonkurransen vår. 

Du kan også delta i konkurransen her.

Hun har bare jobbet som fulltidsfotograf i snaut fire år, men har for lengst funnet stilen sin og har i dag kunder til flere timer enn det døgnet hennes har. 

I Digital FOTO 6/2021 kan du lese et stort intervju med barnas favorittfotograf, som veileder deg til å ta lignende bilder. 

Malene Mittag gir deg også tips om hvordan du kan behandle bildene dine ved hjelp av forhåndsinnstillinger, så du får et likt uttrykk i bildene dine.

> Les også: Dette er de beste kamerainnstillingene for portrettbilder

© Malene Mittag

Kanskje du er interessert i...