Jerash Jordan reisedestinasjoner reisefotografi

Den antikke romerske byen Jerash i Jordan byr blant annet på det eventyrlige Zeus-tempelet. 

© Shutterstock

5 flotte steder vi har lyst til å fotografere

Noen steder på jorden er så utrolig vakre at man skulle tro de var laget bare for fotografer. Vi har funnet fem fantastisk fotogene områder som vi drømmer om å besøke og udødeliggjøre.

5. desember 2018

Noen steder er så overveldende at man nesten ikke kan skjønne det – enten på grunn av storslått natur, enestående arkitektur eller et sprudlende lokalsamfunn. 

Når vi er så heldige å havne på et slikt sted, priser vi oss lykkelige over at kameraet er oppfunnet slik at vi kan udødeliggjøre synet og gjenoppleve det i mange år. 

Under har vi funnet de fem stedene vi drømmer om å besøke med kameraet vårt – med fulladede batterier og tomme minnekort, selvfølgelig. 

1. Chefchaouen, Marokko

Chefchaouen Marokko reisedestinasjoner reisefotografi

Kombiner husenes elektriske blånyanser med en skarp rødfarge, for eksempel på klærne til modellen – så har du et bilde som umideelbart fanger seeren. 

Det er mange fotogene byer i Marokko, men den mest spennende rent fotomessig er etter vår mening Chefchaouen, som ligger i den nordvestlige delen av landet.

Den lille byen med under 50 000 innbyggere går også under navnet Den blå byen, fordi en stor del av den er malt i strålende blå nyanser som kaster et magisk skjær over byen.

Uansett om liker portretter, street, arkitektur eller landskap, vil du kunne få flotte bilder i byen, som i tillegg til å være fargerik også er hjemsted for mange katter, noe som kan gi et finurlig ekstraelement i et bilde.

> Les også: Slik får du kameraet trygt med på ferie

2. Torres Del Paine, Chile

Torres Del Paine Chile reisedestinasjoner reisefotografi

En guanako på veien med et par imponerende fjell i bakgrunnen. Dette er et bilde det ikke er spesielt vanskelig å ta når man befinner seg i nasjonalparken Torres Del Paine. 

© Shutterstock

I Chile ligger et av verdens mest uberørte naturområder, nasjonalparken Torres Del Paine, som byr på imponerende fjelltopper, smaragdgrønne innsjøer og fascinerende bretunger.

I tillegg til en makeløs utsikt kan du også fotografere guanakoen, som er et lamalignende dyr, og nanduen, som er et strutselignende dyr. Begge lever i nasjonalparken og er forholdsvis enkle å se. 

Vil du ha det skikkelig vilt, kan du også dra på pumasafari i den enorme parken. 

> Les også: Verdens villeste steder for dyrefotografering

3. Utah, USA

Bryce Canyon Utah USA reisedestinasjoner reisefotografi

Stå opp tidlig for å fange de første gylne strålene når de treffer klippeformasjonene Bryce Canyon i Utah. Kontrasten mellom de kjølige skyggeområdene og de varme høylysområdene gjør bildet helt spesielt. 

© Shutterstock

Hvis man er det minste interessert i naturfotografering, er det utvilsomt verdt å besøke den amerikanske staten Utah. Staten inneholder nemlig intet mindre enn fem nasjonalparker.

En av dem er Bryce Canyon, der klippeformasjoner ser ut som noe fra en annen planet. For å ta de flotteste bildene er det lurt å komme litt før solnedgang eller litt etter solooppgang, for da faller lyset mykest på klippene.

> Skal du på fotoreise i naturen, bør du alltid ha en god kikkert tilgjengelig. Akkurat nå kan du få en kikkert med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto og ekspedisjon. Se nærmere på kikkerten her. 

4. Galapágos, Ecuador

Snaue 1000 kilometer vest for Ecuador finner vi Galapagos-øyene i Stillehavet. De byr på et fascinerende dyreliv som du nesten ikke vil kunne tro at eksisterer på jorda vår.

Kjempeskilpadder, sjøløver, iguaner, pingviner og flamingoer er bare noen av dyrene som lever uforstyrret på øyene, og som du kan få i søkeren.

Galapagos reisedestinasjoner reisefotografi

En pelikan og en solnedgang i samme bilde – det kan du få til på Galapagos-øyene. 

© Shutterstock

Med Bonnier Expeditions kan du bli med på et ti dager langt cruise og få mange muligheter til å utforske de eksotiske øyene og havet rundt dem. 

Med på skipet er det et team med guider bestående av naturhistoriske eksperter, dykkerinstruktører og mesterfotografer, og de sørger for at du får med fantastiske bilder hjem. 

> Les mer  om reisen til Galapagos her. 

5. Petra, Jordan

Hvis det er ett sted man kan oppleve historisk sus, så er det i Jordan. Templer, amfiteatre og et enormt skattkammer hugget rett inn i fjellet – fotomulighetene står i kø i dette tørre landet. 

Petra Jordan reisedestinasjoner reisefotografi

Det enorme skattkammeret i klippebyen Petra er hogd rett inn i fjellet. En opplagt fotomulighet – særlig med et par dovne kameler i forgrunnen. 

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...