Steder med dyrefotografering

Verdens villeste steder for dyrefotografering

Det finnes fantastiske steder for dyrefotografering like rundt hjørnet, selv om fjerne himmelstrøk også byr på enestående dyreliv.

21. november 2016

Knips, knips, knips! Ja, det fotograferes flittig når dyrefotografer er på jakt etter spennende dyr. Men heldigvis er det bare utløseren på kameraet som fyres av.

Her har vi samlet en rekke steder vi synes er verdt en reise som dyrefotograf, og hvor mulighetene for å se spennende og eksotiske dyr er store.

> Les også: Skarpe tips: Kom helt tett på dyrene

Fotografér brunbjørn

Både Sverige og Finland er hjem for brunbjørnen. I Norge er antallet mest sannsynlig under 200. Et fint sted for å finne den brune kjempen er i Wild Brown Bear Centre i den lille byen Vartius i Finland.

Her kan man leie sig inn i fotohytter og komme helt tett på de store rovdyrene.

Få ørnen i søkeren

Norge er et paradis for fuglefotografer på jakt etter ørn. Særlig området rundt Flatanger i Nord-Trøndelag, der det finnes rundt 20 revirhevdende ørnepar, er populært.

Dessuten arrangere lokale guider turer opp i fjellet og ut på havet.

> Les også: Jagtbilleder: Slik får du vilt på kornet

Jordas største dyr

Blåhvalen er jordas største dyr og dyrets ville kast opp og ut av bølgene er et yndet fotomotiv. Fra den lille fiskerbyen Mirissa på sørsiden av Sri Lanka kan man ta turer ut til områder der store grupper blåhval holder til.

Helt unik mulighet

Galápagosøyene har aldri har vært forbundet med fastlandet, noe som betyr at alt liv der enten har fløyet, svømt eller bare flytt ditt med strømmen.

På guidede turer langs kysten av de store øyene kan man oppleve kolonier med sjøløver, drageaktige haviguaner og fregattfugler.

Se flere enestående dyredestinasjoner og finn ut hvor du skal legge din neste fotoreise til, hvis du vil fotografere neshorn, tigre og løver, og få tips til kamerainnstillinger i Digital FOTO nummer 17/2016.

Se også hvordan du kan bli med på en helt unik reise til Galápagosøyene med Digital FOTO. > Les mer om leserreise til Galapagos.

> Les også: Når dyrene tar del i fotograferingen

Kanskje du er interessert i...