Slik fanger du nordlyset


© Jonatan Pie // Unsplash

Slik fanger du nordlyset

Skandinavia ligger godt plassert geografisk for å se nordlyset, eller polarlyset, som det også kalles. De betyr, at det er brukbare sjanser for å se naturens grønne lys. Imidlertid avhenger det av hvor du er.

4. november 2016

Nordlyset ligger der oppe og venter på oss, men det krever enten hell og ferdigheter eller en reise nordover (hvis du ikke allerede er nordpå), hvis du vil ha en sjanse til å oppleve og fotografere det flotte fenomenet.

Skandinavia ligger nemlig godt plassert geografisk for å se nordlyset, eller polarlyset, som det også kalles.

Mulighetene er størst lengst mot nord, så et sted som Nordkapp er et fantastisk sted for dette. Her kan man se nordlyset nesten hver kveld, hvis himmelen er klar. Jo lengre mot sør man oppholder seg, desto dårligere blir oddsene.

Kameraet kan imidlertid, på grunn av sine lange lukkertider, fange opp så mye lys at man fint kan fotografere nordlys uten å kunne se det selv.

> Læs også: Få best bilder av meteorstormen

4 tips for å fange nordlyset:

  • Følg med på værmeldingene. Er det for overskyet, er det en lurt å kjøre litt bort, for selv kraftig nordlys blir slukt av grå skyer.

  • Effekten av nordlyset kommer an på aktivitetsnivået. Hvis nivået er høyt, vil det kunne ses ganske langt mot sør.

  • Hvis du vil se hvordan mulighetene er, bør du sjekke meldingene. Her har Space Weather Prediction Center et fantastisk verktøy.

  • Også www.aurora-service.eu er god - her finner du mye historie og veiledning til å finne det perfekte stedet.

> Læs også: Slik får du fantastiske bilder av supermånen

Kanskje du er interessert i...