Knips vinteren!

Knips vinteren!

Når alt er kaldt og hvitt, kan det være fristende å holde seg inne. Men det er en tabbe. Bli med ut i naturen, og knips løs.

28. november 2017

Vinteren er utfordrende for deg og kameraet ditt. Det blir kaldt på fingrene, og hvis snøen daler ned, kan automatikken i kameraet ditt få problemer.

Den automatiske hvitbalansen får det f.eks. vanskelig i et snødekket landskap, der den blir lurt av de forskjellige hvitnyansene.

Pass derfor på å stille den manuelt, slik at du ikke får problemer. Overskyet eller dagslys er ofte gode innstillinger - alt etter været.

Lysmåleren kan også bli lurt av snøen, så den kan være smart å overeksponere litt, ellers vil snøen lett se grå og skitten ut.

Akkurat nå får du Photoshopskolen samt 2 utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner.

Pass på utstyret

  • Hold aldri kameraet under en jakke eller noe annet. Det øker risikoen for fuktskader og dugg på objektivet.
  • Bruk en kameraveske. Kald luft gjør ikke noe, men ingen kameraer har godt av å bli truffet av snø, sludd eller regn.
  • Ta med lufttette plastposer. De største fuktproblemene oppstår på grunn av kondens når du kommer inn i varmen med et kaldt kamera. Ta ut minnekortet av kameaet før du går inn, og pakk ned kameraet og objektivene i posene. Når utstyret varmer seg opp igjen, sitter kondensen på utsiden av posen.

Les om mange flere tips og triks for å fotografere vinteren i magasinet Digital FOTO 2/2017, som er ute nå.

Hvis du tegner et abonnement nå, kan du lese de fem nyeste utgavene med én gang, på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen.

Slik øker du levetiden til batteriet

Kanskje du er interessert i...