5 naturskjønne steder i Norden

Bjørn, ulv, elg, moskusokser og lunder – Europas natur har det alt. Under ser du hvor du bør dra for å oppleve de imponerende dyrene. 

© Shutterstock

5 naturskjønne steder i Norden du må fotografere

Det er ingen grunn til å reise til afrikanske land for å dra på safari, for Norden byr på mye vill natur. Her ser du hvor du bør dra for å finne imponerende dyreliv.

14. oktober 2020 av Sarah Marie Winter

1. Stora Sjöfallets nasjonalpark i Sverige

Sveriges tredje største naajonalpark ligger i svenske Lappland og er på UNESCOs verdensarvsliste og en del av naturvernprosjektet Natura 2000. 

I parken kan du blant annet se reinsdyr, elg, rev og røyskatter. Er du heldig, kan du også se gaupe, jerv, fjellrev og brunbjørn, i tillegg til 125 forskjellige fuglearter.

2. Dovrefjell

Fjellområdet er helt spesielt, for det er det eneste stedet i Europa du kan se moskusokser i det fri. I tillegg er der muligheter for å se blant annet reinsdyr, kongeørn og jaktfalk.

Det unike landskapet byr på både snøkledde fjelltopper, speilblanke innsjøer og 2286 meter høye Stortoppen i fjellmassivet Snøhetta, som du kan bestige selv eller kjøre til og beundre fra for eksempel utsiktspaviljongen på Hjerkinn.

> Les også: Kom deg helt innpå dyrene

3. Spitsbergen på Svalbard

5 naturskjønne steder i Norden

Fjellreven er et elegant lite dyr som med sin hvite pels passer perfekt inn i Svalbards snøkledde landskap.

© Shutterstock

Svalbard er et skikkelig paradis for både landskaps-, fugle- og dyrelivfotografer. 

En av øygruppas største attraksjoner er isbjørnen og fjellreven, og den enkleste og sikreste måten å fotografere dem på er fra en båt. 

Området nord for den største øya, Spitsbergen, er regnet for å være et av de beste stedene for å få øye på de imponerende dyrene.

4. Kuhmo i Finland

I det sørøstlige hjørnet av Finland, langs den russiske grensen, ligger landsbyen og naturområdet Kuhmo, og hit reiser folk fra hele verden til for å se på vill bjørn, ulv og jerv.

Området er nemlig et av de eneste stedene der alle de tre dyrearter levene, og derfor er det også mulig å observere en bjørn og en ulv slåss om et bytte den ene har nedlagt. 

> Les også: Slik fotograferer du fugler i flukt

5. Látrabjarg på Island

5 naturskjønne steder i Norden

Det er ikke vanskelig å finne lundefugl på Island, men på fuglefjellet Látrabjarg er sjansene dine ekstra gode. 

© Shutterstock

I tillegg til fantastiske og fremmedartede landskap byr Island også på mange fascinerende fuglearter, blant annet den karakteristiske lundefuglen, som også kalles sjøpapegøye. 

Et av de beste stedene for å se fuglene er på verdens største fuglefjell, Látrabjarg, hvor utallige arter hekker på klippene, samt på Vestmannøyene. 

> Læs også: 5 tips for bedre naturbilder

Kanskje du er interessert i...