Isbjørn som hopper opp på isflak

Nå har den storefotoboken til Helle og Uri, «WILD» kommet ut.

© Uri og Helle Løvevild Golman

Helle og Uri Løvevild Golman gir ut stor fotobok

Naturfotografene Uri og Helle, som med tiden har blitt godt kjent i hjemlandet Danmark, gir nå ut sin lenge ventede fotobok, «WILD», som inneholder bilder av ville dyr fra 25 ekspedisjoner over hele verden.

28. desember 2020 av Sarah Marie Winter

I desember 2017 ble naturfotografene Uri og Helle Løvevild Golman brutalt overfalt på et marked i det afrikanske landet Gabon. 

De to fotografene og eventyrerne var på vei hjem fra en ekspedition, da alle prosjektene og fremtidsplanene deres ble lagt på is. 

Siden da har de kjempet for å komme seg ovenpå igjen, og nylig kom de til de en viktig milepæl: 22. oktober kom fotoboken «WILD» ut, som inneholder bilder fra deres «Project WILD»-ekspedisjoner fra 2014 og frem til overfallet i 2017.

– Etter at vi ble satt ut av spill av overfallet i Gabon, fikk vi forslag om å ta kontakt med fotograf Søren Solkær for å spørre om han kunne hjelpe oss med å grave oss fram til de perfekte bildene for boken, forteller Helle.

> Les også: Danske fotografer så døden i øynene i Afrika

Kjærlighetsbrev til naturen

Ufordringen var nemlig at hver gang hun åpnet datamaskinen til Uri for å se på bilder, kunne hun ikke se dem for bare tårer. 

Søren Solkær endte opp med å bruke over 500 timer på å se gjennom alt materialet, og det resulterte i boken Uri kaller «deres kjærlighetsbrev til naturen». 

Boken finnes i en begrenset opplag-versjon med stoffomslag som det er produsert 300 eksemplarer av, og som selges sammen med et signert bilde av en mandril for 1434 kroner, samt en vanlig versjon som koster 717 kroner.

> Les også: 10 ting du må være oppmerksom på når du lager en fotobok

Bilde av Uri og Helle Løvevild Golmans fotobok «WILD»

WILD-boken er trykket på det lille, miljøvenlige trykkeriet Narayana Press. 

© Uri og Helle Løvevild Golman

Moskusokser, grønne fjell og dansere

Det er ikke bare Helle og Uri som har hatt det travelt. I anledning årsskiftet har vi huket tak i en rekke av fotografene vi intervjuet i Digital FOTO i 2020, og kreativiteten har ikke stoppet opp selv om verden til dels har det.

Den unge norske fotografen Knut Erik Alnæs har for eksempel fotografert moskusokser, mens den reiseglade nederlenderen Albert Dros har fått opp øynene for det østerrikske fjellområdet Steiermark. 

I tillegg har det energiske Youtube-fenomenet Jordan Matter nok en gang brutt reglene og sluppet løs en gruppe dansere i New York. 

Du kan se alle bildene og lese de spennende historiene i Digital FOTO nr. 1/2021!

> Les også: 9 tips for å bli en enda bedre fotograf

Kanskje du er interessert i...