Fugl fôrer ungene sine.

En hovedregel er at hvis solen er framme, bør bildet bli tatt i morgen- eller kveldsbelysning. 

© Shutterstock

Slik kommer du deg innpå fuglene i hagen

Det er spennende å følge med på fuglenes verden, men det kan være vanskelig å komme seg nært nok – uten å forstyrre. Vi gir deg tre tips for hvordan det kan bli enklere å følge med.

De er færreste av oss som passer hagene våre etter fuglenes behov, men ved å ta deg litt tid til det, kan du få noen fantastiske naturopplevelser.

Hvis du setter deg inn i hvordan du kan gjøre hagen din bedre for fuglene og lærer deg hvor fuglene typisk setter seg, er sjansene gode for at du kan ta noen fantastiske bilder. 

Her får du tre tips om hvordan du kommer deg nærmere fuglene og muligheten for blinkskudd. 

Gjør hagen din interessant for fuglene

Hvis du vil øke mulighetene dine for å fotografere fugler i hagen, må du sørge for at den byr på steder der fuglene kan gjemme seg, men også der de kan spise.

Et fuglebrett eller en fuglekasse øker sjansene dine kraftig, men det hjelper også med områder i hagen som får lov til være i fred.

Områder i hagen som ikke blir fikset og ordnet hele tiden, skaper bedre vilkår for insekter, og når det er insekter der, kommer også fuglene.

> Les også: 4 metoder for annerledes bilder av byen

Pilfink

Pilfinken ligner på gråspurvhannen, men kjennes igjen på den den svarte flekken på kinnet og den sjokoladebrune issen.

© Shutterstock

Sett deg inn i hvor fuglene setter seg

Sjansene dine for å ta gode bilder blir større hvis du vet hvordan fuglene typisk flyr inn i hagen. Når du har satt deg inn hvor fuglene typisk flyr inn i hagen, kan du også ta flotte bilder av fugler i flukt.

> Les også: Listig og smidig: Slik fotograferer du reven

Kjøttmeis

Kjøttmeishannen og hunnen er veldig like og har også like farger. De kjennetegnes av det svarte og hvite hodet, en gulgrønn overside samt det gule brystet.

© Shutterstock

Bruk et inspeksjonskamera

Du kan ta helt unike bilder med et lite inspeksjonskamera. Kameraet gjør det lett å inspisere steder det ellers hadde vært helt umulig å komme inn til, og det er spesielt praktisk til for eksempel en fuglekasse eller fuglebrett.

Med et inspeksjonskamera kan du ta bilder av fugleungene, men du kan også følge med på om det er besøkende gjester på fuglebrettet ditt.

Rødstrupe

Navnet til rødstrupen er noe misvisende, for brystet er mer oransje enn rødt.

© Shutterstock

En gjennomsiktig fuglemater gjør det lett å fotografere fuglene

Du kan også komme deg helt innpå fuglene med en gjennomsiktig fuglemater. Fest den på vinduet ditt og legg frø i bunnen.

Dermed kan du for eksempel sitte i stuen og se på hvordan fuglene besøker den, og du kan også ha kameraet ditt ved siden av deg og alltid være klar for besøkende.

Du finner gjennomsiktige fuglematere for eksempel her.

Kanskje du er interessert i...