Vinterens fugler

Vinteren er godt i gang på den nordlige halvkulen, og det er ikke mange lyse timer. Allikevel er det som naturfotograf massevis å ta fatt på. Mange fugler overvintrer nemlig her, og jakten på føde gjør det lettere å lokke dem frem.

21. januar 2015

Fuglebilder er en av de grenene innen naturfotografering som har flest tilhengere – og det er ikke uten grunn. Det er f.eks. generelt lettere å komme nærmere fuglene enn ville dyr, og så er det mange flere av dem.

Vinteren er en svært god årstid til fuglefotografering, for da har de ikke travelt med parring eller foring av ungene. Selv om noen fugler har trukket til varmere himmelstrøk, er det fortsatt riktig så mange fugler som holder ut vinterkulden. De samles der det er mat å finne, og det gjør det mye lettere for oss som fotografer enn når fuglene skal fotograferes om sommeren. Enten kan vi finne naturlige foringsplasser, eller vi kan fore fuglene selv, og på den måten lokke dem til oss.

Det er bare å komme i gang mens det fortsatt er vinter, og her får du noen flere tips til hvordan du får svært flotte fuglebilder - både i forhold til valg av utstyr og de rette kamerainnstillingene.

Kanskje du er interessert i...