Nå kan du for første gang gi de gamle familiebildene dine nytt liv.
En ny teknologi som kalles deepfake, gjør det nemlig enkelt å gjøre om bilder til små videoer der personene på bildet beveger seg – og det tar bare to minutter.
Kunstig intelligens gjør bilder levende
En ny tjeneste fra MyHeritage ved navn Deep Nostalgia gjør om de gamle familiebildene dine til små videoer der personene på bildene smiler, blunker og ser seg rundt.
Det er teknologien deepfake som gjør det mulig å lage videoene. Deepfake er kunstig intelligens som kan skanne og analysere mimikken i menneskeansikter. Ut fra denne informasjonen skaper intelligensen en algoritme som kan simulere bevegelser. Det er slik bildene kan bli gjort om til en video der personen beveger seg livaktig.
Deepfake gjør det altså mulig å vekke bildene til live, slik at så du får et realistisk inntrykk av hvordan gamle familiemedlemmer så ut mens de var i live.
> Les også: Få perfekte farger i bildet ditt
Slik kommer du i gang
Du begynner med å finne bildet eller bildene du vil gi liv til. Hvis du ikke har bildene digitalt, kan du skanne dem inn på datamaskinen din. Dette kan du få hjelp med her.
Alternativt kan du også ta et bilde av familiebildet med smarttelefonen din hvis mobilen har et bra kamera.
Nå må du laste opp bildet ditt til hjemmesiden MyHeritage. Det kan du gjøre her. Du kan enten trekke inn bildet ditt på hjemmesiden eller finne bildet på datamaskinen din ved å klikke med musen på Upload.
Før du kan gjøre om det første bildet ditt til en video, må du registrere deg hos MyHeritage. Her trenger du bare å legge inn epostadressen din og opprette et passord.
Når det er gjort, bruker MyHerritage typisk et par minutter på å gjøre om bildet ditt til en video der personen beveger seg.
> Les også: Slik justerer du skannede bilder i Photoshop
Hemmeligheten bak de levende bildene
Det er et mirakel. Plutselig har Deep Nostalgia gjort de gamle familiemedlemmene dine «levende» igjen - eller slik ser det i hvert fall ut.
Den lille videoen du får, er egentlig satt sammen av bilder av flere hundre personer som har lignende ansiktstrekk som personen på nettopp ditt bilde.
På den måten kan tjenesten generere et realistisk forslag til hvordan en video av personen kunne ha sett ut.
Videoen er altså en datagenerert versjon som bygger på en database av ansiktstrekkene til andre personer og satt sammen til en video.
> Se videoen: Slik fjerner du støvflekker i Lightroom