Nytt undervannskamera fra Leica

Den tyske kameraprodusenten Leica går nå helt nye veier. Leica har nemlig produsert et vanntett kamera, som også tåler støt og støv. Navnet er Leica X-U (Type 113), og kameraet, som kan klare seg på 15 meters dybde, er utstyrt med samme APS-C-sensor, som i de andre X-modellene. Oppløsningen er 16,3 megapiksler.

21. januar 2016

Den tyske kameraprodusenten Leica går nå helt nye veier. Leica har nemlig produsert et vanntett kamera, som også tåler støt og støv. Navnet er Leica X-U (Type 113), og kameraet, som kan klare seg på 15 meters dybde, er utstyrt med samme APS-C-sensor, som i de andre X-modellene. Oppløsningen er 16,3 megapiksler. Objektivet er en helt ny 23mm F1.7 Summilux ASPH-optikk, som tilsvarer til en brennvidde på 35 mm på full-frame. Med en nærgrense på 20 cm kan man komme ganske tett på motivene, og en blits, som sitter øverst på objektivet, hjelper til med å få den rette belysningen ved undervannsbilder, hvor lyset kan være begrenset.

Leica X-U (Typ 113) knipser både jpeg og raw. Dessuten kan den ta opp video i Full HD. Når kameraet brukes under vann, kan man trykke på en egen UW-knapp, som aktiverer en innstilling til nettopp undervannsbilder, der hvitbalanse og støyreduksjon er justert etter forholdene. Kameraet, som er utformet i samarbeid med Audi Design, selges til en pris på omkring 34.000 kroner.

Kanskje du er interessert i...