Sjekk om batteriet er gammelt

Både Nikon og Canon har et hemmelig triks, hvor man i kameraet kan finne ut av hvor godt batteriet holder på strømmen. Slik risikerer du aldri å gå tom i vinternatten, når kulden er særlig tøff mot batteriet.

12. januar 2016

Det er ingen grunn til å forbli innendørs, selv om det er bekmørkt, minus 20 grader, snøvær eller tåke ute. Nettopp her er det haugevis av motiver å fange, men man må huske å passe på utstyret sitt. Blant annet er kulden tøff mot batteriet, så et gammelt batteri vil miste strømmen overraskende fort.

På Canon gør du slik:

  • Velg MENU, og tryk deg bort til de gule fanebladene. Finn punktet Batteriinfo., og velg det ved å trykke på SET.

  • Gjenoppladningsytelsen viser batterihelsen. Tre grønne firkanter indikerer at den er helt på topp, mens en rød firkant viser at det er nedslitt og lades fort ut.

På et Nikon gjør du slik:

  • Velg MENU og OPPPSETT. Her velger du Batteriinfo.

  • Batt.levetid indikerer batteriets alder. Peker pilen på NEW er det et helt nytt batteri, mens ikonet med utropstegnet indikerer at batteriet er gammelt og derfor lades ut fort.

Les mer om å fange de gode motivene i vinterens kalde mulm og mørke i denne artikkelen, og få flere gode tips til å holde kameraet i toppform i kulden.

Kanskje du er interessert i...