Velg den rette blitsen

De nyeste blitsmodellene er fulle av avanserte funksjoner som sikrer deg velbelyste bilder under alle forhold. Her får du oversikten over de forskjellige typene, så du kan velge den optimale for deg.

4. mars 2015

En god blits er vanskelig å komme utenom når kamerautrustningen skal settes sammen, for selv om de nyeste kameraene kan ta bilder ved høy ISO under vanskelige lysforhold med imponerende resultater, så er det motiver og situasjoner som bare blir bedre med bruk av blitslys. Det gjelder f.eks. portretter og actionmotiver.

Samtidig gir en ekstern blits deg langt flere muligheter for å styre eksponeringen perfekt enn med kameraets innebygde blits. Det gjelder blant annet muligheten for å kunne bruke flere blitser samtidig, og dermed få optimal kontroll over skyggene, eller om man vil kaste lyset mot taket eller veggen for å unngå det direkte og harde lyset fra den innebygde blltsen.

Når du skal kjøpe en ny blits, er det forskjell på pris, vekt, størrelse og funksjoner. På de følgende sidene kan du lese om de fire overordnede typene som finnes på markedet, og du får den komplette oversikten over hvilke sentrale funksjoner som knytter seg til hver gruppe.

Kanskje du er interessert i...