Familie ser på lysbildefremvisning på TV

Med en lysbildefremvisning kan hele familien se bildene sammen på TV.

Vis frem bildene på best mulig måte med en lysbildefremvisning

Bildene dine fra en ferie eller begivenhet kommer skikkelig til live når du setter dem sammen til en film med flotte overganger, effekter og musikk. Se hvordan du lager en flott lysbildefremvisning med dine egne bilder.

2. februar 2022 av Kristoffer Engbo

Når du skal vise bildene dine til andre, er en lysbildefremvisning en av de aller beste måtene å gjøre det på. Her setter du sammen dine egne bilder til en film du kan sende til andre eller vise frem i stua. Her går vi gjennom alt du trenger å vite for å lage en flott lysbildefremvisning.

Hva er en lysbildefremvisning?

En lysbildefremvisning er en video med dine egne bilder. Du lager videoen i et program på datamaskinen, hvor du selv velger hvor lenge hvert bilde skal bli vist, om det skal ha overganger og mer til.

>Les også: 4 gratisprogrammer til bildebehandling

Du kan også legge til musikk og tekster, og i flere programmer kan du også gi bildene bevegelse, slik at det blir zoomet eller panorert litt på dem. Det gir lysbildefremvisningen din mer liv.

Hvordan lager jeg en lysbildefremvisning?

Du kan lage enkle lysbildefremvisninger i Bilder-appen på en Mac eller i Bilder på en Windows-datamaskin. Begge programmene er en del av operativsystemet.

Mange bildebehandlingsprogrammer, for eksempel Photoshop Elements, har også integrerte muligheter til å lage lysbildefremvisninger.

>Les også: Den beste appen til bildebehandling

Du kan også få programmer som er laget spesielt til å produsere lysbildefremvisninger, der mulighetene som regel er større. Her kan du legge til musikk, forskjellige grafiske effekter, bevegelse i bildene og mye mer.

> Få imponerende lysbildefremvisninger med Ashampoo Slideshow Studio 2019 her!

Hvordan lager jeg den beste lysbildefremvisningen?

Siden lysbildefremvisningen vanligvis skal vises på en data- eller TV-skjerm, fungerer det best hvis du bare bruker bilder i breddeformat. Med bilder i høydeformat får du brede, sorte kanter på siden.

Høydeformatbilde på TV

En stor del av bildeflaten blir til sorte paneler når du bruker bilder i høydeformat.

Sørg også for stor variasjon i bildene. Det blir fort kjedelig å se på lysbildefremvisningen hvis det er mange like bilder i den.

Det fungerer vanligvis best hvis hvert bilde blir vist i tre til fem sekunder. Hvis du legger på musikk, må du huske at musikken må være uten opphavsrett hvis du legger ut lysbildefremvisningen offentlig på for eksempel sosiale medier.

Hvordan ser jeg lysbildefremvisningene mine?

Den ferdige lysbildefremvisningen blir lagret som en videofil. Du kan vanligvis lagre i ulike formater som mp4, wmw eller WebM. Du kan selvfølgelig se filen på datamaskinen din, men du kan også dele den med andre på for eksempel YouTube eller andre sosiale medier.

Hvis flere skal se på lysbildefremvisningen, kan du vise den frem på TV-en. De fleste TV-er kan spille av filen hvis du lagrer den på en minnepinne som du setter i TV-en.

Som abonnent på Digital FOTO kan du få programmet Ashampoo Slideshow Studio 2019 gratis i Fordelssonen. Her har vi også laget en video der du kan se hvordan du bruker programmet.

Last ned Ashampoo Slideshow Studio her!

Kanskje du er interessert i...