Fotograf som flyr med drone med kamera

Jo mer du sparer på dronebatteriet ditt, desto mer tid får du i luften. Her ser du hva du kan gjøre. 

© Shutterstock

3 tips for å få batteriet i dronen til å holde lenger

De fleste droner bruker relativt mye batteri på å fotografere og særlig på å filme. Vi har samlet et par tips om hvordan du kan spare på batteriet i dronen din og få mer tid i luften.

25. oktober 2018

De fleste fotografer som har en drone med kamera, har opplevd det: Du har knapt nok funnet riktig sted og sendt dronen til værs før fjernkontrollen begynner å advare om lavt batterinivå.

Som oftest kan selv ikke de beste og mest moderne kameradronene fly i mer enn en halvtime før du må bytte eller lade batteri - og for de billige modellene snakker vi ofte om under ti minutter.

Men selv om du i utgangspunktet har relativ kort tid på deg for å ta de perfekte bildene eller videosnuttene, er det flere ting du kan gjøre for å spare på dronebatteriet og dermed få mer flytid. 

Les også: Alt du må vite før du kjøper en drone

1. Unngå å fly med dronen i kraftig vind

Jo mer luftmotstand det er, desto flere krefter må dronen din med kamera bruke på å bevege seg gjennom luften – og desto kortere flytid får du.

Derfor er det lurt å holde seg hjemme hvis værmeldingen tilsier stiv kuling, regn eller snø. De optimale værforholdene for en tur med dronen er klar himmel, ingen eller svært svak vind og milde temperaturer. 

Les også: Vår første test av DJI Mavic 2 Pro

2. Fly rolig og forsiktig med dronen

Det kan være fristende å utføre ville dykk og spontane stunt med dronen, men det tapper batteriet fortere enn du kan forestille deg – så ta det rolig med fjernkontrollen og ikke fly for aggressivt eller fort hvis du vil ha mer tid i luften. 

3. La batteriene sitte i laderen

Hvis du vil ha mest mulig ut av batteriene som sitter i dronen din, bør du vente med å ta dem ut av laderen til like før du skal fly med dronen. 

Så fort du fjerner batteriene fra laderen, begynner de nemlig å miste litt strøm. 

Det høres kanskje ikke så viktig ut, men hvis du lader opp batteriene så fort du kommer hjem fra en flytur, og først bruker dem to uker senere, kan du ha mistet mye batterikapasitet. 

Derfor er det lurt å bruke batteriene kort tid etter at du har tatt dem ut. 

Les mer om droner her

 Digital FOTO nummer 16/2018 drone med kamera

Få mange tips og triks om droneflyvning i Digital FOTO nummer 16/2018

Mange tips om dronefotografering

I Digital FOTO får du mange flere tips, triks og gode idéer for å komme i gang med å fotografere med drone – eller at utvikle evnene dine innen dronefotografering.

Nummer 16/2018 byr på hele seks sider med råd om alt fra hvordan du øver deg på å styre dronen, til hvordan du får komposisjonen på plass fra luften. 

Få fingrene i bladet i din nærmeste kiosk eller butikk, eller tegn et abonnement og få en de spennende premiene våre med 2 numre av Digital FOTO leveret til døren for kun 49 kroner. Se utvalget her.

Som abonnent får du umiddelbart tilgang til de 12 seneste numrene av bladet i magasin-appen vår Wype, samt tilgang til Fordelssonen med mer enn 500 videokurs om fotografering og bildebehandling.

Kanskje du er interessert i...