Nye DJI Mavic Mini
© DJI

Ny avansert minidrone er i luften

DJI har nettopp lansert sin nyeste drone, DJI Mavic Mini. Kameradronen tar ikke opp mye plass og gir enda flere muligheter for å ta imponerende dronebilder.

30. oktober 2019 av Jeppe Vestergaard

DJI Mavic Mini er navnet på DJIs nye kameradrone. Det er en liten sak som ikke tar mer plass enn arealet på en håndflade.

DJI er rettet mot førstegangskjøperen som vil teste droneflyving. DJI Mavic Minis størrelse og pris gjør nemlig at man kommer smertefritt igang med flyvingen uten for store kostnader.

Mye flytid med DJI Mavic Mini

Droneflyving krever mye strøm, og det resulterer i forholdsvis korte flyturer.

Imidlertid lover nye DJI Mavic Mini at du, til tross for en lavere pris enn for toppmodellene, får samme flytid. DJIs toppmodell for den alminnelige forbruker, DJI Mavic 2 Pro, holder seg på papiret i luften i 31 minutter, mens DJI Mavic Mini klarer 30 minutter.

> Les anmeldelsen vår av DJI Mavic Pro 2.

30 minutter med flytid er en klar forbedring sammenlignet med DJIs Mavic Air, som hittil har vært den minste kameradronen med høy oppløsning. Da vi anmeldte DJI Mavic Air, ga den oss bare 18 minutter med flytid.

> Les også: 3 tips for å forlenge batterilevetiden i dronen din.

Den nye DJI Mavic Mini sammenlagt.

Nye DJI Mavic Mini veier bare 249 gram og er 140 × 82 × 57 mm liten når den er slått sammen.

© DJI

DJI Mavic Mini har litt lavere oppløsning

DJI Mavic Mini kan filme i 2,7K, som er en litt lavere oppløsning enn for eksempel Mavic Air, som filmer i 4K, som det DJI Mavic Pro 2 gjør.

Den lille dronen slår imidlertid konkurrentene i samme vektklasse, da de ofte bare kan ta opp video i HD-kvalitet. Dessuten har dronen en 3-akset gimbal.

Dronebildene er på 12 megapiksler. Den har et objektiv som tilsvarer 24 mm F2.8 på et fullformatkamera. Den tar utelukkende opp i jpeg-format og altså ikke råformat.

Dessuten har dronen sensorer som hjelper deg med å unngå kollisjoner. Dronen kan også holde en fast posisjon i luften ut fra gps-koordinater.

> Les også: Dette må du vite før du kjøper en drone.

Nye DJI Mavic Mini er på størrelse med en hånd.

Sammenslått tar ikke den nye dronen opp mye plass. Man kan kjøpe beskyttere til propellene som tilbehør, så de ikke blir skadet under transport.

© DJI

Mikrodronen veier nesten ingenting

Den lille størrelse gir en imponerende lav vekt for en kameradrone med et godt kamera. Mavic Mini veier nemlig bare 249 gram, noe som gir førstegangskjøperen mulighet for en knallstart på dronefotografering.

Ifølge de norske reglene for droneflyvning er en drone på under 250 gram nemlig unntatt en del regler for de som ligger over, blant annet krav om å se dronen under flyving, men du kan ikke fly den høyere opp enn 50 meter. Vær ellers oppmerksom på at det kommer nye EU-regler neste år.

Prisen for dronen er 4299 kroner. 

Den nye DJI Mavic Mini udfoldet

Den nye DJI Mavic Mini måler 245 × 290 × 55 mm når den er slått ut. Dronen kan fungere i temperaturer fra 0 til 40 grader celcius.

© DJI

Kanskje du er interessert i...