Smarttelefon på fotostativ

Et lite bordstativ som også kan brukes til vanlige kameraer, fungerer godt til det meste. I tillegg trenger du en holder for telefonen, som skrus fast på stativet.

© Shutterstock

5 grunner til å sette kameratelefonen på et fotostativ

Med smarttelefonen din på et stativ får du helt nye bildemuligheter og mye høyere kvalitet. Her ser du hvor du får mest nytte av et stativ til mobiltelefonen din.

Et fotostativ er en uunnværlig del av godt fotoutstyr, og det kan også løfte mobilbildene dine til helt nye høyder. 

Her får du de viktigste grunnene til å bruke et stativ til telefonen din.

> Har du ikke et stativ til telefonen din? Akkurat nå kan du få et smart fotostativ med en drøss av funksjoner og Bluetooth-fjernkontroll sammen med 2 numre av Digital FOTO for bare 59,50 + porto og ekspedisjon. Se tilbudet her. 

1. Du får bedre bilder om natten

I svakt lys må du bruke lengre lukkertider, og det gjør at bildene lett blir rystede når du holder telefonen i hendene. Dette unngår du med et stativ.

Bildene dine blir ikke bare skarpere, men du kan også få et renere bilde. På mange telefoner kan du nemlig stille inn lukkertid og ISO-vedi manuelt. 

I det svake lyset vil automatikken øke ISO-verdien, men det gir skjemmende korn i bildene.

Er det ikke noe som beveger seg i motivet, kan du derfor sette telefonen på stativ og øke lukkertiden og senke ISO-verdien. Nå får du et skarpt bilde uten støy.

2. Du får flottere filmopptak

Videoene får et kjempeløft når kameraet står helt stille, og bildet ikke ryster eller svirrer rundt. For seeren blir det enklere å se hva som skjer, og detaljene blir ikke så utgnidde.

Når telefonen står på stativ, risikerer du heller ikke å berøre eller dekke for hull til mikrofoner, noe som gir skramlende eller dempet lyd.

> Les også: Film de beste videoene med mobilen, actionkameraet og det store kameraet

3. Selfiene dine får et løft

Vanligvis bruker man kameraet foran på telefonen til å ta selfier, men det er flere problemer med dette. For det første er ikke kvaliteten på frontkameraet like god som baksidekameraets. Baksidekameraet gir som regel flere detaljer og bedre farger.

For det andre ser du ofte på skjermen når du tar bildet, og det gir ikke det samme nærværet som hvis du ser inn i telefonens kamera. For det tredje vil ofte deler armen din komme med på bildet.

Du slipper alle disse tre problemene med et stativ, hvor du retter baksidekameraet mot deg selv og ikke blir distrahert av skjermen. Med en liten bluetooth-fjernkontroll kan du utløse kameraet uten å ta på telefonen.

Digital FOTOs smarte fotostativ har bluetooth-fjernkontroll og en mange andre nyttige funksjoner. Du kan få det sammen med 2 numre av Digital FOTO for bare kroner 59,50 her!

4. Du kan fotografere med lange lukkertider

Noen kamera-apper til telefonen gir muligheter for å fotografere med lukkertider på flere sekunder, for for eksempel å lage en effekt der personer i bevegelse blir dratt ut, eller en foss får en myk overflate i stedet for å være frosset.

Men da må telefonen stå helt stille slik at ikke andre ellementer blir uskarpe fordi fotografen skjelver litt på hendene. 

Med et stativ sikrer du deg at alt annet enn som beveger seg i motivet, blir skarpt.

> Les også: Derfor bør du fotografere med mobiltelefonen – noen ganger

Foss

Dette billdet er tatt med en smarttelefon og eksponert i flere sekunder så vannet i fossen har fått en myk effekt.

© Kristoffer Engbo

5. Du kan øke hastigheten

Mange telefoner kan ta en lang bildeserie og sette dem sammen til en film der hastigheten er økt kraftig, slik at skyene fyker over himmelen, eller et sandslott som blir ferdig på noen få sekunder.

Du kan bare ta denne typen opptak hvis kameraet står stille, og med et stativ har du optimale muligheter for å få helt riktig komposisjon, for da kan du rette telefonen i akkurat den retningen du trenger.

Les mer: Slik lager du enkelt timelapse med kamera og telefon

Kanskje du er interessert i...