Monopod fra Benro

Et ettbent stativ sikrer deg mot rystede bilder, og det er enkelt å ta det med deg.

© Benro

Derfor trenger du en monopod

Stativer med ett ben kan gjøre mer enn bare å avlaste sportsfotografer med tunge teleobjektiver. De er alltid enkle å ta med seg, hjelper deg med å ta skarpere bilder og koster ikke en formue.

En av de aller største fordelene med ettbente stativer er at de er så enkle å ta med seg overalt. 

De tar ikke mye plass, og de får lett plass i fotoryggsekken eller kan tas over skulderen, i motsetning til vanlige stativer som fort blir etterlatt hjemme. 

Her får du fem gode grunner til å skaffe deg en monopod.

Les også: 3 gode stativer til under 1500 kroner

En monopod gir stabilitet.

Med en monopod får du ro til å komponere bildet, og du er sikker på at motivet blir skarpt.

© Indigilotos/Shutterstock

Monopoder takler flere brennvidder

Du får flere skarpe bilder med ettbente stativer. Stativet lønner seg på både lange brennvidder som 300 og 400 mm og på korte brennvidder som 50 mm, for stativet sikrer generelt at bildet ikke blir ristet.

Direkte kameramontering

I motsetning til vanlige stativer kan du skru kameraet direkte på det ettbente stativet og umiddelbart bruke det til stasjonære motiver som landskap, for du får uten om og men friheten til å vinkle og vri det ettbente stativet.


Fotograf med monopod

En monopod gir perfekt stabilisering til selv store teler til f.eks. dyre- og fuglebilder.

© Shutterstock

Monopoder er lette og fleksible

Monopoder er både kompakte og lette. Vanligvis veier de under en kilo, og de måler som regel rundt 50 cm eller mindre. Når de er utslått, kan de bli så høye som f.eks. 170 cm.

Rimelig stabilisering

Prismessig ligger monopoder langt under tradisjonelle fotostativer, og det finnes modeller på et prisnivå for alle – fra 500 kroner til rundt 1500 kroner. Noen modeller er laget av aluminium, mens andre er laget av karbon.

Smarte funksjoner

En del monopoder byr på ekstrafunksjoner. Dette kan f.eks. være en liten tripod som kan slås ut for å gi ekstra stabilitet. Dette kan også være muligheten til å bruke spesielle stativhoder som gir flere funksjoner ved f.eks. panorering.

Les også testen vår av fotostativer i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...