ECM-B1M mikrofon fra Sony
Flott lyd

ECM-B1M byr på skikkelig gode funksjoner.

Ny revolusjonerende mikrofon fra Sony

Sammen med ukas store nyhet om fullformatkameraet Sony Alpha7R IV, kom Sony også med en mikrofon med store nyheter.

18. juli 2019 av Louise Hagemann

Sony har nettopp lansert verdensnyheten Sony Alpha 7R IV, og sammen med det imponerende fullformatkameraet kom det også en ny mikrofon.

Det kan kanskje virke trivielt, men den er faktisk temmelig revolusjonerende.

Først og fremst må du vite at ECM-B1M, som mikrofonen heter, tar opp digitalt, og du slipper å styre med batteri og kabel når den settes på kameraet.

> Les også: Sony Alpha7R IV: Dette er de første erfaringene og bildene våre

Forklaringen er at Sony har oppgradert blitsskoen sin til å dels kunne gi strøm til mikrofonen fra kamerabatteriet og dels til å kunne sende lydsignalet fra mikrofonen inn i kameraet. Derfor er Sonys blitssko døpt om til MI. Det står for Multi Interface Shoe, og MI blir standard på Sony-kameraer framover.

To fremragende egenskaper i ny mikrofon

Det revolusjonerende med ECM-B1M er to nye muligheter den nye og kompakte mikrofonen gir. 

For det første kan du stille inn området mikrofonen dekker. Du kan velge at den skal ta opp alt både foran og bak kameraet, du kan velge at den bare skal ta opp fremover, og du kan stille den inn som retningsmikrofon. 

> Les også: Ny firmware gir kameraet ditt nytt liv

For det andre har den fått såkalt noise cancellation,noe vi kjenner best til fra hodetelefoner. Aktiverer du den funksjonen, fjernes bakgrunnsstøy, for eksempel trafikkbråk eller summingen fra en aircondition. 

Våre egne erfaringer med ECB-B1M

Under lanseringen fikk vi anledning til å teste den nye mikrofonen kjapt. Begge de nye funksjoner fungerer forbløffende effektivt, og det er praktisk at det ikke er noen kabel mellom mikrofonen og kameraet. 

> Les også: Fire produsenter klare med nye vidvinkler

Lydopptak kan stilles inn både automatisk og manuelt, og man får et low cut-filter med tre trinn. Mikrofonfoten, som settes i MI-skoen, er støydempet slik at støy fra kameraet ikke forplanter seg til mikrofonen.

ECB-B1M kommer i salg i slutten av september og kommer til å koste 3995 kroner. Det følger med en vindhette.

Kanskje du er interessert i...