Sony FE 35mm F1.4 GM

Objektivet tilhører den eksklusive GM-serien.

© Sony

Lyssterkt Sony-objektiv i toppklasse

Sony er klare med objektivet FE 35mm F1.4 GM, som byr på optisk kvalitet av toppklasse. Objektivt er laget for Sonys speilløse systemkameraer med fullformatbrikke – og vi er allerede klare med en anmeldelse.

Sony har et bredt utvalg av eksklusive objektiver i den profesjonelle G Master-klassen, og nå har serien nettopp blitt utvidet med nok en perle. Vi snakker om den moderate vidvinkelen Sony FE 35mm F1.4 GM, som passer som hånd i hanske med Sonys speilløse systemkameraer med fullformatbrikke.

Sony lover at objektivets oppløsning, kontrast og skarphet fra bildehjørne til bildehjørne passer optimalt til for eksempel A7R IV med sine 61,0 megapiksler.

>Les også: Derfor er et 50 mm-objektiv din nye bestevenn

Sony FE 35mm F1.4 GM

Med en liten knapp kan du raskt velge om blenderen skal justeres med klikk eller helt glidende.

© Sony

Rask og sikker autofokusering

Det lyssterke objektivet er utstyrt med hele to fokusmotorer, også kalt XD Linear Motors, som skal sikre lynraskt, lydløst og sikkert autofokus uten vibrasjoner.

Fokuseringen skjer internt i objektivet, så FE 35mm F1.4 GM beholder sin kompakte lengde på 9,2 centimeter. Minste fokusavstand med autofokus er 27 centimeter, mens den er helt nede på 25 centimeter på manuell fokusering.

En programmerbar knapp på siden kan i utgangspunktet brukes til å legge fokus, men du kan også stille den inn til andre funksjoner.

>Les også: Dette må du vite før du kjøper et objektiv

Sony lover nydelig bokeh

Sony har designet objektivet med 11 sirkulære blenderlameller som skal levere god bakgrunnsuskarphet, og med den korte nærgrensen er det også mulig å ta flotte nærbilder med et interessant perspektiv.

Ifølge Sony skal spesialbelegg på objektivet minimere reflekser, og andre optiske feil skal være under full kontroll. 

Objektivet, som bare veier 445 gram, koster 19 000 kroner.

Les anmeldelsen vår

Vi har allerede hatt det spennende objektivet i hendene, og anmeldelsen ligger klar for deg i Fordelssonen. Her kan du se om objektivet lever opp til de svært høye forventningene våre.

>Les anmeldelsen av Sony FE 35mm F1.4 GM her 

Kanskje du er interessert i...