En mann selger fotoutstyret sitt på Facebook.
© Shutterstock

Slik selger du fotoutstyret ditt

Vil du rydde plass til nytt utstyr eller bare tjene noen kroner, har du gode muligheter for å selge fotoutstyret ditt. Her ser du hvilke tre steder vi anbefaler.

I dag finnes det mange muligheter for å selge fotoutstyret ditt, uansett om du må gjøre plass til nytt utstyr eller bare vil tjene noen kroner på det brukte.

Her har du tre metoder for å selge fotoutstyret ditt.

Selg fotoutstyret:

Selg fotoutstyret privat

På Facebook eller Finn.no kan selge kameraet og annet fotoutstyr privat. 

På Facebook kan du legge ut fotoutstyret ditt for salg i egne grupper som kun formidler salg av fotoutstyr.

Når du selger privat til andre, må du være oppmerksom på at du i prinsippet gir kjøperen to års garanti, hvis du ikke fraskriver deg denne.

For å i størst mulig grad unngå å måtte gi en garanti, skal du informere kjøperen om at du selger med forbehold eller som undersøkt.

> Les også: Tips for å kjøpe brukte objektiver.

Et kamera er lagt i en handlevogn

På for eksempel Facebook kan melde deg inn forskjellige grupper og sider der det eneste formålet er å selge og kjøpe fotoutstyr.

© Shutterstock

Selg kameraet til nettbutikker

Som noe forholdsvis nytt har du også mulighet for å selge kameraet og annet fotoutstyr til nettbutikker.

Da sender du først en beskrivelse av utstyret, som de gir deg et tilbud ut fra. Deretter kan du bestille forsendelse og dermed sende utstyret til dem.

Når forhandleren har mottatt utstyret, sjekker de det og ser om fotoutstyret stemmer med beskrivelsen din. Her har de mulighet for å bekrefte den avtalte prisen, eller også å gi deg mer enn den avtalte prisen.

Vi har solgt diverse fotoutstyr på siden mpb.com, hvor de ga oss avtalt pris. I noen få tilfeller tilbød de oss mer for fotoutstyret.

> Les også: Dette må du sjekke før du kjøper nytt kamera.

Selg til fotobutikker

Kameraer til salgs i en fotobutikk.

Mange fotohandlere er villige til å byttehandle med det brukte fotoutstyret ditt. Noen steder er de også villige til å kjøpe det brukte utstyret.

© Shutterstock

Er du ute etter en byttehandel med det brukte fotoutstyret ditt, er en fotobutikk en god kandidat.

Hos noen forhandlere kan du selge fotoutstyret. Det er imidlertid ofte som en del av en byttehandel som er mest gunstig for forhandlerne.

Hvilket fotoutstyr forhandlerne er interesserte i å kjøpe, kan variere veldig. Derfor skader det aldri å spørre om de er interesserte i å bytte eller kjøpe fotoutstyret ditt.

> Les også: Få inspirasjon og mange tips med Fotoskolen i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...