GoPro kamera

GoPro-kameraer er robuste, små firkantede kameraer som er enkle å ta med overalt og som er spesielt godt egnet for actionfotografering. 

© Shutterstock

Alt om GoPro-kameraer

Serien av GoPro-kameraer har revolusjonert markedet for actionkameraer og gjør det fortsatt, men hvilket GoPro passer til ditt behov? Vi tar en titt på noen av kameraene på markedet, slik at du får oversikten.

GoPro Hero 7 Black

Med GoPro Hero 7 Black får du mye actionkamera for pengene, men mange av funksjonene er nå blitt bedre i nyere modeller. GoPro Hero 7 Black passer derfor godt for deg som gjerne vil spare litt penger og ikke nødvendigvis trenger den siste teknologien.

GoPro Hero 7 Black er etterfølgeren til de populære GoPro 5- og 6-kameraene, og kameraet lar deg filme i 4K-oppløsning, slik at du får sylskarpe bilder til tross for den lille størrelsen.

I tillegg skyter GoPro Hero 7 Black 60 bilder per sekund, noe som også bidrar til en utrolig høy oppløsning som gir muligheten til flotte videoer i naturen.

Du kan også filme med oppløsningen 2,7K og opptil 120 bilder per sekund, eller ta opp i 1080 piksler med opptil 240 bilder per sekund.

Med et GoPro Hero 7 Black kan du fotografere både i raw eller jpeg, og du kan ta stillbilder med 12 megapiksler.

GoPro Hero Black 7 kommer i tillegg med stemmestyring, noe som er veldig praktisk hvis du for eksempel er på vei ned en skibakke og du ikke har tid til å endre innstillingene manuelt.

GoPro Hero 7 har også en forbedret bildestabilisering som heter Hyper Smooth. Funksjonen gjør kameraet bedre til å forutse bevegelsene dine og eventuelle rystelser, slik at du alltid får et glidende opptak.

Veiledende pris: 3260 kr.

> Les også: Derfor må du ta med et actionkamera på eventyr

GoPro Hero 7

GoPro Hero 7 er vanntett ned til 10 meter. 

© Shutterstock

GoPro Hero 8 Black

GoPro Hero 8 Black ligger prismessig mellom GoPro Hero 7 Black og GoPro Max, og det er derfor et fornuftig kamera for deg som gjerne vil ha et godt actionkamera, men kanskje ikke har lyst til å betale for den aller nyeste teknologien.

Som navnet antyder, er GoPro Hero 8 Blanck etterfølgeren til Hero 7-modellen. GoPro Hero 8 Black har økt bildestabilitet, der Hyper Smooth-funksjonen har fått en oppgradering til Hyper Smooth 2.0.

Hyper Smooth 2.0 har tre stabiliseringsinnstillinger, noe som betyr at du kan tilpasse linsen til det du skal filme. Den forbedrede funksjonen gir blant annet bedre videopptak når du løper med GoPro Hero 8 Black.

GoPro Hero 8 Black kommer også med et oppdatert brukersystem i forhold til GoPro Hero 7, så nå er det enda enklere å betjene det lille kameraet.

Stemmestyringen er også blitt utvidet, og du kan nå lage hele 14 ulike stemmekommandoer som den innebygde mikrofonen fanger opp og reagerer på.

GoPro Hero 8 Black har også fått en overhaling i designet, der kamerahuset er blitt smalere, noe som gjør det enda enklere å ta med over alt. 

Vejledende pris: 4249 kr.

> Les også: De beste kamerainnstillingene for action

© GoPro
GoPro Hero 8 Black

Nå kan du aktivere kameraet med en stemmekommando, selv når kameraet er slått av. 

© GoPro
© Shutterstock

GoPro Max

GoPro Max er det ultimate actionkameraet på markedet akkurat nå, og det er et godt valg hvis du vil ha den absolutt nyeste teknologien.

Akkurat som de andre modellene er GoPro Max også skapt for reiser, eventyr, sport og ekstremsport, men modellen har fått en oppgradering når det gjelder opptaksfunksjoner.

GoPro Max lar deg filme i 5,6K-oppløsning og bildestabiliseringen er blitt enda bedre i forhold til GoPro Hero 7 Black og GoPro Hero 8 Black. Funksjonen heter nå Max Hyper Smooth, og bildestabiliteten er blitt enda bedre enn den du finner i GoPro Hero 7 Black og GoPro Hero 8 Black.

I tillegg til 5,6K-oppløsningen kan GoPro Max ta opp i 4K med 60 bilder i sekundet, noe som gir en langt bedre oppløsning enn FULL HD med 1080 piksler – faktisk opptil fire ganger høyere detaljnivå.

Bildekvaliteten er også blir optimalisert, så du kan ta bilder i høy oppløsning med 16,6 megapiksler.

Noe helt nytt for GoPro Max er at du kan ta opp 360 graders video, noe som gir videoene dine et annerledes uttrykk. Det gir mer livaktige opptak når du for eksempel dyrker ekstremsport, da videoen viser et mye større utsnitt av det du opplevde på turen. 

Veiledende pris: 5489 kr.

> Les også: Slik tar du bedre bilder med et actionkamera

GoPro Max gir deg også mulighet til å live-streame turene dine.
GoPro Max
© GoPro

Kanskje du er interessert i...