GoPro kamera vanntett GoPro Hero6 Black

GoPro Hero6 Black er det nyeste GoPro kameraet, og kan fås med et stort utvalg av GoPro tilbehør.

© Shutterstock

Alt om GoPro-kameraer

Hva er et GoPro kamera? Er de vanntette, og kan jeg kan sette dem på en drone? Hvilket GoPro-kamera bør jeg kjøpe? Få alle svarene her.

1. november 2017

Vil du lese mer om GoPro kameraer? Så besøk vår temaside her

Morsommere opptak med GoPro-kamera

Med små actionkameraer som GoPro HERO kan man få bilder og videoopptak som ingen andre kameratyper kan klare.

Det som gjør GoPro kameraer så populære, er, at de er ekstremt små, har en kraftig vidvinkel, så du får med mye motiv, og at de ved hjelp av GoPro utstyr kan monteres på droner, biler, hjelmer og sykler.

GoPro tilbehør

De nyeste GoPro kameraene er vanntette ned til ti meter uten undervannshus, og du kan sette dem i undervannshus som enten følger med eller kommer som GoPro tilbehør. Det gir opptak som kan være umulige selv med dyrt utstyr, og prisen for et GoPro action kamera er forholdsvis lav.

Som regel kan du fjernstyre GoPro kameraer fra en smarttelefon. De nyeste GoPro kameraene har også stemmestyring. Det vil si at når de for eksempel er montert på sykkelhjelmen, kan man sette igang et opptak ved å si "GoPro start recording."

Navnet GoPro er nærmest blitt synonymt med denne type actionkamera, men i dag er det mange alternativer til GoPro kameraer, deriblant fra produsenter som Sony, Panasonic, Garmin, TomTom og Ricoh.

Her kan du se en oversikt over de nyeste typer GoPro kameraene:

GoPro HERO6 Black GoPro kamera

Det siste skuddet på stammen, GoPro Hero6 Black, ble lansert i september 2017.

GoPro HERO6 Black

GoPros nyeste actionkamera kan filme med hele 200 bilder i sekundet. Det er dobbelt så mye som forrige GoPro kamera, og det gjør GoPro Hero6 Black perfekt for ekstreme slow motion-opptak.

Dette GoPro kameraet kan dessuten filme i 4K video med en bildefrekvens på 60. Det har tre-akset bildestabilisering slik at man får rolige opptak under løping og sykling.

Oppløsningen er fortsatt 12,0 megapiksler.

Her kan du se testopptakene våre med GoPro Hero 6 Black i slow motion. Hold øye med Utstyrsguiden, hvor vi senere kommer med en full anmeldelse av kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero6 Black koster ca. 5600 kroner.

GoPro Fusion GoPro 360 graders kamera

GoPro Fusion kan filme og ta atillbilder i 360 grader.

© GoPro

GoPro Fusion

Sammen med GoPro Hero6 Black ble det også lansert en helt ny type GoPro kamera som har to objektiver. Dermed kan det filmeog ta stillbilder i 360 grader. Akkurat som HERO6 er GoPro Fusion et godt GoPro kamera med mange av de samme funksjonalitetene.

Dette GoPro kameraet har også en funksjon som GoPro kaller OverCapture, hvor du kan rette på komposisjonen etter opptak, fordi kameraet tar opp i alle retninger.

GoPro pris

Du kan forhåndsbestille GoPro Fusion for 7399 kroner.

GoPro Hero5 Black GoPro kamera vandtæt

Med GoPro Hero 5 Black fikk vi mulighet for å knipse i råformat.

© GoPro

GoPro HERO5 Black

GoPro HERO5 Black var det første GoPro kameraet som kunne fotografere i både raw og jpeg. Det gir mulighet for bedre støyreduksjon, for du kan behandle raw-filene i Photoshop, Elements og Lightroom.

Dette GoPro kameraet fikk også en ny, berøringsfølsom skjerm på to tommer, og meny, innstillinger og kameradeksler er forbedret siden HERO4.

Fra 5-serien har man gjort alle GoPro kameraene vanntette ned til 10 meter. Oppløsningen er på 12 megapiksler.

Her kan du lese anmeldelsen vår av GoPro Hero5 Black, og hvilken karakter vi ga kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero 5 Black koster ca. 3700 kroner.

GoPro Hero5 Session er et lille og vandtæt GoPro kamera.

© GoPro

GoPro HERO5 Session

Dette GoPro kamera er halvparten så stort som storebror HERO5 Black, og har en oppløsning på 10 megapiksler. Det har ingen skjerm for å sjekke bildene, og innstillingene blir gjort med bare to knapper og et tekstdisplay på 5 x 18 mm.

Session har 4K-video, stemmestyring og oppretting av fiskeøyeperspektiv.

Detaljgjengivelsen på dette GoPro kameraet er ikke riktig så god som med GoPro Hero5 Black, så Sesson-modellen gir bare mening hvis du trenger et mindre kamera.

Her kan du lese anmeldelsen vår av GoPro Hero5 Session, og hvilken karakter vi ga kameraet.

GoPro pris

GoPro Hero 5 Session koster ca. 2500 kroner.

GoPro Hero4 GoPro kamera

Go Pro HERO4 fås i tre modeller. Her ser vi GoPro HERO4 Silver.

© GoPro

GoPro HERO4

Det er tre modeller i GoPro Hero4-serien, som du nå kan få til en god pris i forhold til et nytt GoPro kamera.

GoPro HERO4 Session er det minste Go Pro kameraet, og det flmer i opptil 1440p og tar bilder på 8,0 megapiksler. Det er vanntett ned til 10 meter.

GoPro HERO4 Silver har innebygd berøringsfølsom skjerm og kan filme i 4K, men bare med 15 bilder i sekundet. Dette GoPro kameraet kan filme i Full HD med opptil 60 bilder i sekundet, og man får med undervandhus som GoPro-tilbehør.

Det gør du også i toppmodellen GoPro HERO4 Black, som ikke har skjerm. Her er det 4K med 30 bilder i sekundet, og det kan ta opp til 30 stillbilder på12,0 megapiksler i sekundet.

Sony Sony har en rekke modeller på programmet, der den nyeste toppmodellen er X1000V, som tar opp i 4K. Med tilbehør kan det bli med ned på ti meters vanndybde.

Kanskje du er interessert i...