Kvinne filmer med kameraet sitt

De siste årene har kameraprodusentene fokusert mer på å levere til de mange videofotografene som har lyst til å ta opp flotte filmer.

© Shutterstock

Dette er de tre beste kameraene til videoentusiasten

Opp gjennom årene har vi testet og anmeldt en rekke kameraer som egner seg godt til filming, slik at du kan unngå dyre og irriterende bomkjøp. Her kan du lese om hvilke tre vi er mest begeistret for akkurat nå.

Her i redaksjonen tester og anmelder vi mer enn 50 nye kameraer hvert år. Vi følger hele tiden utviklingen nøye, og elsker det når produsentene har gjort seg ekstra flid.

Vi gir alle kameraene karakterer slik at du lettere kan orientere deg i utstyrsjungelen – og her kan du lese om de tre beste kameraene til videoentusiasten akkurat nå.

1. Sony ZV-E10

ZV-E10 er et bra kamera til filmentusiaster som prioriterer 4K-video. Det har også gode tilkoblingsmuligheter hvis du for eksempel er interessert i å koble til en ekstern mikrofon.

Du har selvfølgelig også kameraets egen innebygde mikrofon, som er retningsbestemt og gir godt kontentum på videoopptak. Du kan også sette på en vindhette når det blåser.

Dessuten er ZV-E10 Sonys minste speilløse systemkamera med APS-C-bildebrikke. Utformingen minner om A6000-serien, men en vesentlig forskjell fanger blikket. 

Det har ingen søker, og det kan fort bli problematisk når du for eksempel filmer i solskinn og vil sikre deg at opptakene også blir slik du vil ha dem. 

Pris: 8489 kroner.

Du kan lese hele anmeldelsen vår av Sony ZV-E10 her.

Sony ZV-E10

Med en størrelse på 11,5 x 6,4 x 4,5 cm er Sony ZV-E10 mindre enn A6100 og litt større enn kompaktkameraet ZV1.

© Shutterstock

2. Panasonic Lumix DC-GH5 II

Som vanlig for GH-serien tilbyr GH5 II veldig mange avanserte videoinnstillinger, deriblant spesielle Cinema-innstillinger – som egentlig betyr ukomprimerte 4K-formater.

I tillegg kan du live-strømme innhold, noe som bare er mulig på noen få andre kameramerker.

Det gir deg noen helt unike muligheter der du kan flytte opptakene utendørs, så lenge du er koblet til et hotspot. 

Du får også gode tilkoblingsmuligheter for blant annet hodetelefon og ekstern mikrofon. Kameraet er et opplagt valg for fotografer som legger vekt på kvalitetsvideo.

Pris: 19 990 kroner.

Du kan lese hele anmeldelsen vår av Panasonic Lumix DC-GH5 II her.

Panasonic Lumix DC-GH5 II

Kameraet Panasonic Lumix DC-GH5 II har plass til to SD-kort av den raske UHS-II-typen.

© Shutterstock

3. Canon EOS M50 Mark II

Med dette Canon-kameraet får du både god søker, fleksibel skjerm, video i 4K og øyefokus til under 7000 kroner. 

Autofokus er forbedret sammenlignet med tidligere versjoner fra Canon, slik at øyefokus nå kan følge motiver i bevegelse og brukes med video i 4K. 

På både stillbilder og filming sørger den for skarpe opptak av en person som flytter seg litt frem og tilbake foran kameraet, men blir bevegelsene litt raskere, mister den fort kontrollen.

Det gjør at kameraet egner seg best til langsomme motiver.

Pris: 6650 kroner.

Du kan lese hele anmeldelsen vår av Canon EOS M50 Mark II her.

Canon EOS M50 Mark II

Når du holder Canon EOS M50 Mark II mot øyet, kan du velge fokusområde med fingeren på den avslåtte berøringsskjermen.

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...