Panasonic Lumix S1R

Panasonic Lumix S1R er et av de nye kameraene vi gleder oss til i 2019.

© Panasonic

Her er kameraene vi gleder oss til i 2019

En rekke spennende kameraer er på vei. Se hva du kan glede deg til, og hva vi forventer av kameraprodusentene i 2019.

2018 ble året da Canon og Nikon endelig kom med speilløse fullformatkameraer, og i løpet av året kom det også mange andre spennende kameraer.

2019 ser ut til å bli minst like interessant som 2018, og allerede nå vet vi om flere spennende kameraer som kommer på markedet i 2019. 

Her kan du se hva vi gleder oss mest til på kamerafronten i det kommende året. 

Panasonics nye fullformatkamera

Helt siden Panasonic lanserte sitt første digitale speilreflekskamera i 2007, har selskapet holdt seg til Four Thirds-bildebrikker med en størrelse på 17,3 x 13 mm.

Men på Photokina-messen i september 2018 annonserte Panasonic hele to kameraer med stor fullformatbrikke, nemlig Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R.

Kameraene bruker såkalt L-mount, som Leica og Sigma også vil støtte. 

De to kameraene Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R skal komme på markedet til våren, og vi gleder oss til å teste dem.

Mer speilløst med fullformat

Sony har nesten vært enerådende på markedet for speilløse kameraer med fullformat, men nå er ikke bare Panasonic, men også Canon og Nikon, inne på markedet med de nye Canon EOS R og Nikon Z 6 og Nikon Z 7.

Vi gleder oss til å se hvordan Sony svarer igjen, og hvordan Canon og Nikon vil følge opp den flotte debuten sin.

Første digitalkamera fra Zeiss: Zeiss ZX1

Zeiss ZX1

Det kommende ZEISS ZX1 har en skjerm på hele 4,3 tommer, og selvfølgelig er den berøringsfølsom.

© Zeiss

En av de største overraskelsene på Photokina-messen i 2018 var Zeiss’ første digitalkamera Zeiss ZX1, som kommer i salg i 2019.

Zeiss ZX1 er et kompaktkamera med en stor fullformatbrikke med et lyssterkt objektiv på F2.0 og en fast brennvidde på 35 mm.

Enda mer spennende er det at Zeiss ZX1 har innebygd Lightroom for raw-konvertering, og det bruker ikke minnekort, men lagrer bildene i internminnet på 512 GB.

Vi gleder oss blant annet veldig til å teste hvor godt innebygd Lightroom fungerer i kameraet.

Olympus’ neste trekk

Det har vært ganske stille rundt Olympus i 2018. De har bare lansert ett nytt kamera, PEN E-PL9, som er en mindre oppdatering av den tidligere modellen. 

Samtidig har alle de store konkurrentene lansert nye kameraer med fullformat eller enda større bildebrikker.

Det går rykter om at det kommer en ny toppmodell for Micro Four Thirds-kameraene deres, men Olympus er snart den eneste store produsenten som ikke lager kameraer med fullformat eller større bildebrikke, så kanskje mer er på vei?

Kan du gjette våre 25 favoritter i 2018?

I Digital FOTO nr. 1/2019, som er på ute nå, kan du se hvilke produkter vi likte aller best i 2018, når vi skulle velge med hjertet. 

Vi har sett på årets produkter og valgt ut favorittene våre ut fra spennende funksjoner, gode idéer og høy kvalitet. 

I Fordelssonen kan abonnenter se nærmere på hvilket fotoutstyr vi kårer til årets produkter. Vi har samlet tungvekterne i testene våre og gir deg full oversikt over produktene fra 2018 som det er verdt å ta en ekstra titt på. 

> Er du ikke abonnent ennå? Akkurat nå kan du få en smart fotojakkke i flott kvalitet til en ekstraordinært god pris med Digital FOTO. Bare jakken har en verdi på 650 kroner, men nå kan du få den sammen med to numre av Digital FOTO for bare kroner 59,50 + porto & ekspedisjon. Se tilbudet her.

25 favoritter i Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...