2 PowerShots med ny prosessor

Canon ruster opp på markedet for avanserte kompaktkameraer i elegant innpakning.

PowerShot S100 er proppfull av teknologi, og ifølge Canon selv er det den mest avanserte modellen i PowerShot S-serien til dags dato. Bak overflaten skjuler det seg en splitter ny DIGIC 5-prosessor, som skal inneha forbedret bildekvalitet og enda bedre yteevne i denne klassen. S100 har i tillegg et nytt, spennende objektiv, som er et lyssterkt F2.0 ultravidvinkel med en brennvidde på 24-120 mm og 5x optisk zoom.

Man får også Canons nye bildestabilisering, Intelligent Image Stabilizer, som skal sikre knivskarpe opptak, hvor både bilder og video er i Full HD, samt en integrert gps-funksjon. Alt dette er plassert i et slankt hus på bare 26,7 mm. Den veiledende prisen er 3999 kroner.

Zoom-monsteret PowerShot SX40 HS avløser SX30 IS, begge med hele 35x zoom. SX40 HS er i tillegg utstyrt med Canons nye DIGIC 5-prosessor, som gjør kameraet raskere enn tidligere modeller. Til gjengjeld har den færre piksler enn forgjengeren, bare 12,1 megapiksler mot tidligere hele 14,1. Produsenten begrunner dette med at de har gitt sensoren større piksler med bedre lysgjennomgang, noe som igen skulle gi en bedre kvalitet.

Det er også forbedret digital støyreduksjon, da den nye prosessoren er opptil 75 ganger mer effektiv enn den forrige. Samtidig sørger den nye Multi-area hvitbalanseinnstillingen for at man skal kunne få bilder med mer naturlige farger, der det er flere lyskilder i samme rom. Veiledende pris er 4499 kroner.

Kanskje du er interessert i...