Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 er den koreanske produsentes nye flaggskip.

© Samsung

Så rått er kameraet i Samsung Galaxy S10

Den koreanske mobilprodusenten kan feire ti-års jubileum med Galaxy-serien. Det markerer de med den råeste telefonen sin hittil. Samsung Galaxy S10 har blant annet fået en stor oppgradering på kamerafronten. Her ser vi på de viktigste fotonyhetene.

21. februar 2019 av Poul Siersbæk

Ryktene om Samsungs nye flaggskiptelefoner har svirret lenge, men nå er de nye Samsung Galaxy S10-telefonene lansert offisielt, og det er mye snadder på kamerafronten.

Samsung Galaxy S10 er en serie på i alt tre modeller. Den minste modellen heter Samsung Galaxy S10e og har et dobbeltkamera med vidvinkel og ultravidvinkel.

Samsungs Galaxy S10 har tre kameraer

Det blir imidlertid enda råere i de større Samsung Galaxy S10 og S10+, som har hele tre kameraer på baksiden. I tillegg til vanlig vidvinkel og ultravidvinkel er det et kamera med tele på de to modellene.

> Les også: Tre heftige egenskaper i iPhone XS

Samsung Galaxy S10

Skjermen på Galaxy S10 er av AMOLED-typen og har integrert fingertavtrykkleser.

© Samsung

Vidvinkelkameraet i de to telefonene gir mulighet for å velge mellom blender F1.5 til svakt lys og F2.4 til skarpe bilder i dagslys. Kameraene har også kunstig intelligens som skal gjøre det enklere å ta skikkelig gode bilder med smarttelefon.

Ultravidvinkelkameraene har 16,0 megapiksler og en bildevinkel på 123 grader, noe som tilsvarer det menneskelige øye. Det er perfekt for å fange store vidder.

Vidvinkelobjektivet tilsvarer 26 mm, og her er oppløsningen 12,0 megapiksler, og det har innebygd optisk og digital bildestabilisering.

Teleobjektivet tilsvarer 52 mm og har en oppløsning på 12,0 megapiksler. Konkurrenten Huawei Mate 20 Pro byr også på ultravidvinkel, vidvinkel og tele.

>Les også: Få bedre bilder med smart objektiv på mobilen

Samsung Galsxy S10

De tre kameraene på baksiden sitter på rad med en liten blits ved siden av.

© Samsung

Kameraet kan på intelligent vis analysere motivet til å velge de riktige kamerainnstillingene. Med funksjonen Shot Suggestion kan Samsung Galaxy S10 automatisk foreslå optimal beskjæring av motivet.

Samsung Galaxy S10 er snart i butikkene

Samsung Galaxy vil være i butikkene fra og med 8. mars.

De veiledende prisen er 9490 kroner for Samsung Galaxy S10, mens Galaxy S10+ koster fra 10490 kroner og Galaxy S10e koster 7990 kroner. Priserne gjelder versjoner med 128 GB. 

Du kan lese mer om Samsung galaxy S10 her.

Kanskje du er interessert i...