Samsung Galaxy S22 Ultra

Toppmodellen i nye Galaxy S22-serien er Samsung Galaxy S22 Ultra med firedobbelt kamera.

Samsung Galaxy S22 forsterker den kunstige intelligensen

Med de nye flaggskiptelefonene i Galaxy S22-serien får Samsung fart på den kunstige intelligensen. Det skal gi oss bedre nattbilder og portretter.

Mange smarttelefoner bruker datateknologi til å skape flotte bilder, og i Samsungs nye flaggskiptelefoner får den kunstige intelligensen et ekstra løft.

En ny såkalt NPU, som er en spesiell type prosessor til kunstig intelligens, er opptil dobbelt så rask som tidligere.

Dette skal blant annet bety flere detaljer og mindre støy i nattfotografering. Den kunstige intelligensen tar flere bilder som settes sammen, slik at detaljer som ellers ville blitt mørke, blir tydelige.

Kveldsbilde med Samsung Galaxy S22.

Blant annet skal kveldsbilder dra nytte av den forbedrede kunstige intelligensen i Samsung Galaxy S22-telefonene.

Den kunstige intelligensen brukes også i kameraets portrettmodus, som sørger for å gjøre bakgrunnen i portretter uskarp. Ifølge Samsung er kunstig intelligens i stand til å skille mellom for- og bakgrunn, slik at selv enkeltstående hårstrå vil være i fokus mot en uskarp bakgrunn.

Nytt råformat i Samsung Galaxy S22

En nyhet er at du nå kan laste ned kameraappen Expert RAW til telefonene. Den kan sette sammen flere bilder til en raw-fil med et stort dynamisk omfang, slik at du kan få frem mange detaljer i for eksempel Lightroom.

>Les også: Fem gode grunner til å fotografere i råformat

Galaxy S22-serien består av tre modeller. Samsung Galaxy S22 har en 6,1 tommer-skjerm, mens Samsung Galaxy S22+ har en skjerm på 6,6 tommer.

Samsung Galaxy S22 og S22+ har samme kamerasystem med en ultravidvinkel på F2.2 med 12 megapiksler, en vidvinkel på F1.8 med 50 megapiksler og en tele med 3x optisk zoom på F2.4 med 10 megapiksler.

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22 og S22+ har tre kameraer på baksiden

Dette er prisene på Samsung Galaxy S22

Den siste modellen i serien er Samsung Galaxy S22 Ultra med en skjerm på 6,8 tommer. Her får du også en ultravidvinkel på F2.2 med 12 megapiksler, mens vidvinkelkameraet på F1.8 har hele 108 megapiksler. I tillegg til telen med 3x optisk zoom har Galaxy S22 Ultra også en tele med 10x zoom på F4.9 med ti megapiksler.

>Les også: Ti tips for å bli en bedre fotograf

Som noe nytt er Ultra-modellen utstyrt med en såkalt S-pen, slik at du blant annet kan skrive direkte på skjermen.

Telefonene skal komme i salg 25. februar 2022. Veiledende priser for versjonene med 128 GB er 9 490 kroner for Galaxy S22, 11 490 kroner for S22+ og 13 490 kroner for S22 Ultra.

Kanskje du er interessert i...