Kvinne fotograferer med smarttelefon.

3 fotoapper du trygt kan kjøpe til iPhonen din

Med riktige apper på iPhonen din kan du få enda bedre bilder med både telefon og kamera. Her har du tre av favorittene våre.

Apples App Store er full av apper for fotografer, så det kan være vanskelig å finne de beste. 

Her har du tre apper vi bruker igjen og igjen på iPhone, og som virkelig gir deg nytte for pengene.

Ingen av dem abonnementer, så du må altså ikke betale et fast beløp i måneden, men et engangsbeløp.

1. ProCamera gir deg et bedre kamera

I denne kameraappen får du mulighet å justere lukkertid og ISO-verdi på mobilkameraet manuelt, og du kan selvfølgelig også bruke automatikken. Du kan også velge at kameraet skal fokusere på ett sted, men justere lyset etter et annet sted i motivet.

Dessuten kan du ta bilder i råformat, noe som gir deg langt bedre muligheter i bildebehandlingen, med alle iPhoner som har 12 minst megapiksler.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

ProCamera

Øverst i ProCamera kan du få opp et histogram som viser lysfordelingen i motivet, og du kan bruke eksponeringskompensasjonen til å gjøre bildet mørkere eller lysere.

Kjøp ProCamera i App Store her.

Du kan betale for ekstrafunksjoner i appen til for eksempel lange eksponeringer, men alle de grunnleggende funksjonene følger med.

Pris: 99 kroner

2. RAW Power hjelper deg til flottere bilder

Med bildebehandlingsappen RAW Power kan du justere bildene dine svært nøyaktig på telefonen. Har du brukt portrettfunksjonen, som gjør bakgrunnen uskarp, kan du for eksempel justere skygger eller høylys i forgrunnen uten å påvirke bakgrunnen.

Du kan justere jpeg-, heif- og raw-bilder, hvor du blant annet kan endre lysforholdene på en kurve, akkurat slik som i for eksempel Photoshop. Du har også en god Auto-funksjon som forbedrer bilder med et trykk på skjermen.

Last ned RAW Power i App Store her.

Pris: 109 kroner

RAW Power

Med funksjonen HSL Color i RAW Power kan du justere de enkelte farver individuelt og for eksempel endre de blå fargetonene uten å påvirke resten.

3. PhotoPills gjør deg klar for fantastiske motiver

Med denne smarte appen kan du planlegge hvor, når og hvordan du får det beste ut av motivene dine. Du kan blant annet se hvordan sollyset faller, på et kart, eller hvor månen eller Melkeveien står på et spesielt tidspunkt.

PhotoPills kan også beregne hvor stor dybdeskarphet du får i bildene med det speilløse systemkameraet eller speilreflekskameraet ditt, eller hvor stort utsnitt du får på en bestemt brennvidde.

Last ned PhotoPills i App Store her.

Pris: 109 kroner

>Les også: Slik tar du den beste selfien

PhotoPills

I PhotoPills velger du kameramodellen din så kan du for eksempel kan kalkulere hvor stor dybdeskarphet du får med en bestemt brennvidde.

Kanskje du er interessert i...