De beste raw-appene for iPhone 7

De beste raw-appene for iPhone 7

Med iOS 10 har du nå muligheten til å fotografere i råformat med iPhonen eller iPaden din. Men det krever en ekstern app.

13. desember 2016

Med operativsystemet iOS 10 kan du endelig fotografere i råformat på nyere modeller av iPhone og iPad - f.eks. nye iPhone 7.

Standardappen fra Apple er imidlertid fortsatt ikke moden for utfordringen, så du trenger en 3. parts kamera-app for å åpne opp for raw-formatets herligheter.

Raw-formatet inneholder alle opplysningene bildebrikken i kameraet har registrert i forbindelse med fotograferingen. Jpg-filen, som vi vanligvis får fra mobilen, er et komprimert format, der en rekke detaljer allerede er gått tapt.

> Les også: 5 gode grunner til å knipse i raw

Hvilken app du foretrekker, kommer an på hva du ønsker å kunne gjøre med iPhone-kameraet ditt og hvilke motiver du går for.

Her har vi samlet en rekke av de beste kamera-appene for iOS, som kan levere raw-filer.

> Les også: Dette savner vi fortsatt i iPhone 7

Camera Obscura, raw-konverter for iPhone eller iPad

Obscura Camera gir deg full kontrol over kameraet ditt, samtidig som appen har en rekke kreative filtre du umiddelbart kan bruke under fotograferingen. Prisen er 55 kroner.

Manual raw-konverter for iPhone eller iPad

Manual er en av de mest populære og brukervennlige kamera-appene, og den gir deg også full kontroll over kamerainnstillingene. 44 kroner.

> Les også: De beste gratisprogrammene for bildebehandling

ProShot raw-konverter for iPhone eller iPad

ProShot har en spennende layout som gjør det enklere å bruke de forskjellige funksjonene og lagre innstillinger til en annen gang. Pris: 44 kroner.

Lightroom for iOs

Lightroom gir deg muligheten til å fotografere i råformat, men ikke å stille blender, ISO-verdi og lukkertid optimalt. Kan integreres med Lightroom på datamaskinen hvis du abonnerer på Adobe CC. Gratis.

> Les også: Knips i raw med Lightroom Mobile for iOS 10

Kanskje du er interessert i...