Apple iOS 13 på iPhone

Den kommende iOS 13 til iPhone får blandt annet nye muligheter for portretter.

© Apple

Det er bare å glede seg: Nye fotomuligheter på iPhone og iPad

Apple har presentert de kommende versjonene av operativsystemene iOS 13 og iPadOS, og det blir blant annet langt bedre redigeringsmuligheter.

I disse dager arrangerer Apple sin årlige utviklerkonferanse, WWDC, og i den forbindelse har de løftet på sløret for de kommende utgavene av operativsystemene for blant annet iPhone og iPad.

Det er flere spennende nyheter på vei innenfor foto. I appen Bilder vil seksjonen Bilder få et nytt utseende som presenterer de beste øyeblikkene fra hver dag, måned eller år.

Screenshots, bilder av kvitteringer og duplikater blir sortert bort, så du bare får presentert de beste bildene, og du kan velge mellom mange forskjellige visninger.

Appen Bilder på iPad

Bildene kan blant annet deles opp etter måned og år i den forbedrede Bilder-appen.

© Apple

Bedre justeringer i iOS 13 og iPadOS

Bildebehandlingsdelen i appen Bilder blir kraftig forbedret med nye justeringsknapper og flere muligheter. 

I motsetning til i dag vil du også kunne justere blant annet Vibrance, vignettering og hvitbalanse, og du vil kunne fjerne støy i bildene. Alt dette er noe vi virkelig har savnet i appen.

Du vil også kunne bruke alle justeringene på filmopptakene dine. Det betyr for eksempel at du enkelt kan rotere en video direkte i appen Bilder. Tidligere måtte du innom en videoredigeringsapp som iMovie.

Har du en iPhone med dobbeltkamera, kan du også bruke effekten High-Key Mono på portrettene dine, som blir svart-hvite med et lyst uttrykk. Du kan også justere de forskjellige portrettlys-effektene, og forsterke eller dempe det kunstige studiolyset.

Les mer: 4 tips som gir bedre lys i mobilbildene dine 

Portrett i iOS 13

Har du tatt bilder med Portrett-funksjonen på iPhone, kan du legge forskjellige typer studiolys etterpå, som vil kunne tilpasses i iOS 13.

© Apple

iPhone og iPad blir raskere

iOS blir også raskere. Apper vil åpne seg opptil dobbelt så fort som i dag, og Face ID vil låse seg opp 30 prosent raskere enn nå.

Nytt er også et spesielt Dark Mode som gjør mange av de ellers lyse elementer i brukergrensesnittet svarte og mer behagelige for øynene når man jobber i svakt lys eller mørket.

Nyhetene blir også tilgjengelige på iPad, som får sitt eget operativsystem kalt iPadOS, som langt på vei er som iOS, men som blant annet byr på bedre muligheter for multitasking.

De nye versjonene av operativsystemene kan lastes ned til høsten.

Læs mere: Dette er forskjellene på de nye iPhone-ene

Kanskje du er interessert i...