Slik overfører du raw-filer fra Lightroom Mobile til Lightroom på datamaskinen

Hvis du tar raw-bilder med Lightroom Mobile, ligger de i utgangspunktet bare på mobilen til du logger deg inn på Creative Cloud.

© Digital FOTO

Slik overfører du råformatbilder fra Lightroom Mobile til datamaskinen

Med denne guiden blir det enkelt og raskt å overføre raw-bilder fra Lightroom Mobile-appen til Lightroom CC på datamaskinen.

20. juni 2017 av Kathrine Anker

Lightroom Mobile er en fin app å ha hvis du vil fotografere i raw og jobbe videre med bildene dine - enten i appen eller på datamaskinen. 

Hvis du har oppdatert iPhone-en din med det nyeste operativsystemet, iOS 10, kan du også bruke Lightroom Mobile til å ta raw-bilder.

Les også: Gratis raw-konvertering til smarttelefonen

Du kan gjøre justeringer i appen, men hvis du vil gjøre det på en større skjerm, kan du overføre dem til Lightroom CC på datamaskinen din.

Slik får du raw-bilder fra mobil til PC

Raw-filene ligger som standard bare i Lightroom på mobilen, men logger du inn på Creative Cloud-kontoen din, blir bildene synkronisert i nettskyen. 

I Lightroom på datamaskinen må du også være logget inn, så kan du velge å synkronisere med mobilversjonen av Lightroom, og så laster Lightroom ned bildene fra skyen når du åpner programmet.

Slik gjør du det i Lightroom Mobile

  • I appen trykker du på Lr-ikonet og på Sign In. Logg inn på Creative Cloud, så vil bildene dine bli overført automatisk.
  • Vil du unngå å bruke mobildata på overføringen, slår du på funksjonen Sync Only Over Wifi til. Så overføres bildene først når du har Wi-Fi forbindelse.

Slik gjør du i Lightroom CC på computeren

  • I Lightroom på datamaskinen klikker du på Lr-logoen øverst til venstre. Klikk på Start ved Sync with Lightroom Mobile, så blir bildene lastet ned fra nettskyen.
  • Bildene finner du under Folders, hvor du klikker på pilen ved telefonens navn og på Imported Photos.

Spørsmålet om Raw-overføring kommer fra Brevkassen i magasinet Digital FOTO 10/2017, hvor du blant annet også kan lese hvordan du får skarpere makrobilder.

Tegn et abonnement på Digital FOTO, og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...