Det nye Nikon D6
© Nikon

Nikon D6 kommer på banen for OL og EM

Vi har ventet i spenning på det nye flaggskipet fra Nikon. Nå er Nikon D6 nettopp lansert, og når det gjelder hastighet, kommer ikke den nye modellen til å vinne gull på det olympiske stadionanlegget i Tokyo.

Hastighet er en av de viktige faktorene når de store kameraprodusentene skal kjempe om de beste bildene under sommerens store sportsbegivenheter. Til sport og action er det avgjørende å fange det helt riktige øyeblikket, og det kan man med stor sannsynlighet gjøre med Nikon D6.

Med opptil 14 bilder i sekundet går det unna med det nye Nikon D6-speilreflekskameraet, men både Sony A9 II og Canon EOS-1D X Mark III kan ta opptil 20 bilder i sekundet og ligger dermed foran når det gjelder toppfart.

Nikon D6 har imidlertid også mulighet for å ta 30 bilder i sekundet, men da er bildestørrelsen på bare 8 megapiksler.

I tillegg byr Nikon D6 på to plasser for de ultraraske XQD- og CFexpress-kortene. 

Her holder ikke Sony A9 II følge, da det utelukkende har støtte for SD-kort, som bruker mer tid på å lagre de mange eksponeringene. 

> Les også: Så rå er CFexpress-kortene.

Nikon D6 er skapt for fart

Løpere fotografert med nye Nikon D6.

Autofokussystemet i D6 er ifølge Nikon det mest avanserte noensinne i et Nikon-kamera og har 105 fokuspunkter av den raske krysstypen. Det skal sikre at selv de raskeste motiver blir skarpe.

© Nikon

Med en oppløsning på 20,7 megapiksler er Nikon D6 en hårsbredd foran Canon EOS-1D X Mark III, som har 20,0 megapiksler. Begge må imidlertid se seg slått av Sony A9 II, som har 24,2 megapiksler.

Nikon D6 har 105 autofokuspunkter av den raske krysstypen, og de dekker motivet 1,6x bedre enn med Nikon D5.

Det er også innebygd GPS i Nikon D6, og den innebygde LAN-kommuniseringen gjør at kameraet kan overføre bilder 15 % raskere enn det som hittil har vært flaggskipet, Nikon D5, når bildene skal sendes direkte fra sidelinjen og hjem til fotoredaktøren.

Når det gjelder pris, har Nikon en lite ess i ermet. D6 koster nemlig 72 990 kroner, noe som er 10 000 kroner billigere enn den nærmeste konkurrenten, Canon EOS-1D X Mark III.

> Se video i Fordelssonen: Så godt er Sony A9 II til sport.

Nikon D6 sett bakfra.

Skjermen på baksiden av Nikon D6 er på 3,2 megapiksler og berøringsfølsom.

© Nikon

Kanskje du er interessert i...