Nyt Pixii målsøkerkamera uten LCD-skjerm

Fotograferer du stort sett bare med smarttelefonen din og har lyst til å kunne ta bilder av høyere kvalitet? Da er muligens PIXII-kameraet noe for deg. 

© Pixii

Nytt PIXII-kamera har ingen bakskjerm - det bruker skjermen på smarttelefonen din

Den franske oppstartsbedriften PIXII SAS vil revolusjonere kameraindustrien med et nytt kamera som forener kvaliteten fra målsøkerkameraer med bekvemmeligheten fra smarttelefoner.

24. oktober 2018

2018 ser ut til å være året for uvanlige og utradisjonelle kameraer. 

I hvert fall tok det ikke mer enn en måned, fra Zeiss offentliggjorde sitt nye Zeiss ZX1 på Photokina, til den franske oppstartsbedriften PIXII SAS sendte ut en pressemelding om det nye kameraet sitt, PIXII.

Som Zeiss ZX1 minner PIXII mer om en hybrid mellom en smarttelefon og et kamera enn et egentlig kamera. 

Og det er faktisk også laget for å være nært koblet opp mot smarttelefonen din.

PIXII har ingen skjerm - bruker mobilen

I motsetning til stort sett alle andre digitalkameraer har nemlig ikke PIXII noen LCD-skjerm på baksiden. I stedet er det meningen at du skal se alle bildene på smarttelefonen din, i en egen app som er koblet opp mot kameraet vi Wi-Fi eller Bluetooth.

Det virker logisk, for de aller fleste har med seg smarttelefonen overalt – på jobb, i bussen, under middagen – så hvorfor ikke bruke skjermen på den? 

Men det betyr også at hvis du har planer om å se bildene du tar med PIXII, må du passe på at telefonen din har mye strøm når du skal ut og fotografere.

> Prøv to numre av Digital FOTO og få en flott powerbank som gjør at du aldri får tom for strøm på mobilen, for bare 98 kroner inkl. porto og eksp. Se tilbudet her. 

Nyt Pixii målsøkerkamera uten LCD-skjerm

På mange måter minner det nye kameraet fra franske Pixii om det kompakte fullformatkameraet Zeiss løftet på sløret for i september – stilrent design og renset for overflødige funksjoner. 

© Pixii

En annen detalj som PIXII og Zeiss ZX1 har til felles, er at det ikke er noe sted du kan sette inn et minnekort i kameraet. 

I stedet kan du velge mellom 8 eller 32 GB minne når du kjøper PIXII.

> Les også: Systemkamera eller speilreflekskamera - hva bør jeg velge?

Målsøker og M-fatning i PIXII

PIXII utstyrt med en cmos-bildebrikke, en optisk søker og en god, gammeldags målsøker som hjelper deg med å komponere bildene dine. 

PIXII har en M-fatning, og det gjør at det er kompatibelt med objektiver av høy kvalitet fra blant andre Leica, Zeiss og Voigtlander.

Skal du fokusere og justere blender, gjøres det manuelt på PIXII, mens lukkertiden kan justeres både manuelt og automatisk. 

Dessuten går kameraet bare opp til ISO 6400, så det er muligens ikke det beste redskapet i vanskelige lysforhold. 

Kamerahuset veier 460 gram, er laget av aluminium, og har, som mange andre nyere kameraer, en liten OLED-skjerm på toppen, hvor du kan kontrollere ISO-verdi, hvitbalanse og andre innstillinger. 

Foreløpig er det ikke offentliggjort hva PIXII kommer til å koste, eller når det blir tilgjengelig på nett, men bedriften lover at det skjer i løpet av de neste par ukene. 

Kanskje du er interessert i...