Canon EOS R100

Canon EOS R100 måler xx x xx x xx cm og veier xxx gram.

© Canon

Canon EOS R100: Canons minste og rimeligste EOS R-kamera

Med EOS R100 gjør Canon sin speilløse kameraserie større og tilgjengelig for alle. Kameraet har samme bildebrikke som større modeller, men prisen er lav.

Siden Canon lanserte sitt første speilløse systemkamera i EOS R-serien i 2018, har den japanske giganten holdt tempoet oppe i utviklingen av flere modeller. Nye EOS R100 er dermed nummer 13 i rekken på under fem år. Det nye kameraet er også det minste og rimeligste i Canons EOS R-serie. Det betyr også det endelige dødsstøtet for den mindre EOS M-serien.

Canon sier også at det er snakk om et utpreget familiekamera eller speilløst systemkamera for helt ferske fotografer. Det er fokusert på enkel bruk og god bildekvalitet.

Med R-fatningen får du altså en rimelig inngang til Canons gode R-objektiver til både APS-C og fullformat.

>Les også: Derfor er fullformat best

Canon EOS R100

Den lave prisen gjør at du ikke får bildestabilisering i kameraet. Flere EOS R-objektiver har imidlertid dette integrert.

© Canon

Nedgradert autofokus 

Canon EOS R100 har en del fellestrekk med EOS R50, men det er kuttet litt når det gjelder funksjoner og muligheter for å holde prisen lavest mulig.

Det betyr at kameraet har samme APS-C-bildebrikke på 24,0 megapiksler, og kamerahuset er identisk med R50. Dette gjelder også knapper og innstillinger.

Til gjengjeld er skjermen verken fleksibel eller berøringsfølsom, og autofokuseringen er mindre avansert. EOS R100 har avansert autofokus med sporing, men i motsetning til de større modellene, som for eksempel kan registrere biler, dyr og fugler, er R100 bare utstyrt med ansikts- og øyeregistrering.

>Les også: Så bra er Canon EOS R50

Canon EOS R100

Canon EOS R100 har samme Digic 8-prosessor som Canon EOS RP. 

© Canon

Best til rolige motiver.

Kameraets generelle hastighet er også lavere. Med mekanisk lukker takler EOS R100 3,5 bilder per sekund, men med elektronisk lukker kan du øke antallet til 6,5 bilder per sekund. Her takler Canon EOS R50 henholdsvis 12 og 15 bilder. EOS R100 er dermed ikke et utpreget actionkamera, men kan likevel fange en artig og overraskende hendelse.

Det kan filme i 4K-kvalitet. Kameraet har plass til ett SD-kort.

Canon EOS R100 selges ikke som hus alene, men i sett med et objektiv på 18–45 mm for 8799 kroner.

>Les også: Stor guide til objektiver

Kanskje du er interessert i...