Med nye Canon EOS R3 får sports- og actionfotografer mange gode grunner til å velge Canons nyeste flaggskip, som er ekstremt raskt og fullt av spennende teknologi som vi forventer å se overført til kommende og rimeligere kameraer.
Vi kan nesten ikke vente med å få fatt i fullformatkameraet, for det byr på noen av de mest hissige spesifikasjonene og funksjonene vi har sett til nå.
Canon EOS R3 utnytter virkelig fordelene med det speilløse systemet, slik at hastighet og autofokus er helt på topp. Her har du fire grunner til at det nye speilløse systemkameraet får det til å krible i fingrene.
>Les også: Guide til flotte sportsbilder
1. Bildebrikken er laget for action

Canon EOS R3 har en nyutviklet bildebrikke på 24,1 megapiksler.
Bildebrikken i Canon EOS R3 er stablet, noe som betyr at data leses av ekstremt raskt. Det gjør at kameraet stort sett er forskånet for fenomenet rolling shutter, der for eksempel en golfkølle blir buet hvis du fanger den midt i et slag og bruker elektronisk lukker.
Dermed kan du utnytte den elektroniske lukkerens høye hastighet på 30 bilder i sekundet og lukkertider på ned til 1/64 000 sekund på raske motiver.
Bildebrikken gjør det også mulig å bruke blits sammen med den elektroniske lukkeren, og det er ganske unikt at den elektroniske lukkeren kan brukes sammen med blits fra tredjepartsprodusenter.
>Les også: Fem tips til bedre naturbilder
2. Autofokuseringen er lynrask
Fokusavstanden sjekkes opptil 60 ganger per sekund, så fokus biter seg fast selv når du fotograferer med topphastigheten på 30 bilder i sekundet. Canon EOS R3 kan fokusere på ned til bare 0,03 sekund, noe som er det hittil raskeste fra et EOS-kamera.
Det er hele 4779 fokuspunkter å velge mellom, og kameraet kan stille skarpt i helt ned til -7,5 EV, som er så mørkt at du nesten ikke kan se noe som helst hvis du bruker optisk søker.
3. Canon EOS R3 gjenkjenner en drøss av motiver

Ved hjelp av kameraets styrespaker kan du også velge fokuspunkt manuelt.
Vi er ikke ferdige med autofokus, for Canon har brukt kunstig intelligens til å lære kameraet å gjenkjenne både mennesker, dyr og kjøretøy, slik at det kan holde fokus på dem.
Når det er personer i søkeren, holder kameraet fokus på øynene, og er ikke øynene synlige, låser det seg fast på ansiktet. Hvis personen snur seg, hopper fokus i stedet til hodet og deretter til kroppen. Det kan til og med følge personer med hjelm, maske eller solbriller.
>Les også: Slik fotograferer du fugler i flukt
Kameraet kan også registrere fugler som flyr, samt hunder og katter, og det kan kjenne igjen motorsykler og biler og holde fokus på dem. Det kan også se forskjell på racerbiler med åpen og lukket cockpit, slik at det kan fokusere på hjelmen hvis den er synlig.
4. Kameraet stiller skarpt med øyet ditt
Som noe helt unikt har Canon EOS R3 fått øyekontrollert fokus, hvor du velger hva kameraet skal fokusere på ved bare å se på det i søkeren din. Trykker du utløserknappen halvveis ned, kan kameraet bite seg fast i motivet du har sett på.
Dermed kan du enkelt velge racerbilen, fuglen eller løperen du vil følge. Såkalt Eye Controlled AF kan kalibreres slik at det passer perfekt til deg, og du kan lagre forskjellige innstillinger avhengig av om du for eksempel bruker briller eller kontaktlinser.

Vi liker også dette i Canon EOS R3 ...
- Den elektroniske søkeren går ikke i sort mellom hvert bilde, men viser et konstant bilde. Den har 5 760 000 punkter og oppdaterer med 120 bilder per sekund, noe som bør gi et detaljert bilde som ikke hakker.
- LCD-skjermen på baksiden av kameraet har 4 150 000 punkter og er 3,2 tommer stor. Den kan vippes og vris og er berøringsfølsom.
- Bildebrikken har innebygd bildestabilisering, og også mange av de tilhørende RF-objektivene har stabilisering. Kombinasjonen av de to kan gi opptil åtte trinns bildestabilisering.
- Kameraet har innebygd GPS og støtter også andre satellittsystemer, for eksempel GLONASS, til å lagre posisjonsdata i bildene.