Kvinne holder speilløst systemkamera

Hybridkameraer er egentlig det samme som speilløse systemkameraer. Men det fokuseres på to bestemte funksjoner.

© Canon

Hva er et hybridkamera?

Du har sannsynligvis sett den litt diffuse bruken av ordet hybrid i forbindelse med digitalkameraer. Her forklarer vi hva et hybridkamera egentlig er.

Hva er et hybridkamera?

Det er en del begrepsforvirring rundt bruken av ordet hybrid når det gjelder kameraer. For ti år siden brukte vi f.eks. ordet hybridkamera om speilløse systemkameraer. 

Her kunne ordet bety at det var snakk om et speilløst systemkamera med samme funksjoner som et tradisjonelt speilreflekskamera – og derfor av mange beskrevet som det beste fra to verdener.

Ordet hybridkamera brukes også i forbindelse med små, robuste kompaktkameraer, f.eks. Olympus' undervannskameraer i Tough-serien. 

Også i forbindelse med Instax-kameraer, som både kan ta bilder og skrive ut, kan du støte på beskrivelsen hybridkamera.

>Les også: Bør du velge speilløst systemkamera eller speilrefleks?

Fujifilm X-H2

Med 39,8 megapiksler og 8K-video er Fujifilm X-H2 et godt eksempel på et moderne hybridkamera.

© Fujifilm

Foto og video står helt sentralt

Ordet hybridkamera er dermed brukt ganske fritt til å beskrive kameraer som byr på en form for dualitet. I dag bruker produsentene mest betegnelsen hybridkamera om speilløse systemkameraer som takler foto og video like bra. Her byr produsenter som Canon, Fujifilm, Nikon, OM System, Panasonic og Sony på en del å velge mellom.

>Les også: Få kontroll på kameratypene

I moderne hybridkameraer vil det være mange avanserte videoinnstillinger og -funksjoner uten at det er gått ut over fotodelen. Det gjelder f.eks. et kamera som Fujifilm X-H2, som både tar bilder og filmer i svært høy oppløsning.

>Les også: Så bra klarer Fujifilm X-H2 seg

Kanskje du er interessert i...