Nikon Z 30

Nikon Z 30 er det minste speilløse kameraet i Nikons Z-serie.

© Nikon

Nikon Z 30 gjør både foto og video enklere

Med Z 30 er Nikon klare med sitt absolutt minste speilløse med APS-C-brikke så langt. Z 30 byr på kraftige fotofunksjoner, og ikke minst videodelen har mange godsaker.

Nylig kom det frem at utfasingen av Nikons minste speilrefleksmodeller i de populære D3000- og D5000-seriene er i full gang, noe som vil etterlate seg et hull nederst i rekken med kameraer med byttbare objektiver. Nikon er imidlertid allerede klar med en erstatning med nye Nikon Z 30 med APS-C-brikke. Her kan du se hvilke fem sentrale funksjoner og muligheter du har med Z 30.

>Les også: Derfor trenger du en gimbal

Nikon Z 30

Nikon Z 30 fås blant annet i sett med det svært kompakte objektivet Z DX 16–50 mm F3.5–6.3 VR.

© Nikon

Avansert autofokus

Selv om innpakningen er svært kompakt, har Z 30 samme bildebrikke på 20,7 megapiksler som det større Z 50. Det kan også ta serier med elleve bilder per sekund og har autofokus med både øye- og dyrefokus.

Lange videoopptak

På videosiden har Nikon forsterket funksjonene kraftig. Kameraet kan nemlig ta opp 4K-video i 125 minutter uten stopp, så du kan for eksempel ta opp en hel fotballkamp eller et bryllup.

Du kan filme videoene i enten 4K med 30 bilder per sekund eller Full HD med 120 bilder per sekund, noe som er perfekt til flotte slow motion-opptak.

>Les også: Her er det beste kompakte systemkameraet

Nikon Z 30

Nikon Z 30 har en egen videoknapp på toppen, og det er dessuten stereomikrofoner på hver side av blitsskoen.

© Nikon

Timelapse og lyd

Kameraet kan også lage timelapsevideoer selv, det har en innebygd stereomikrofon med reduksjon av vindstøy, og det er mulig å strømme opptakene dine live.

Enkel fjernstyring

Kameraet kan fjernstyres via mobilen med appen Snapbridge, som også kan brukes til automatisk overføring av både bilder og 4K-video. Alternativt kan du styre Z 30 med fjernkontrollen Nikon ML-L7, som leveres som tilbehør og koster 489 kroner.

>Les også: Slik lager du timelapsevideo

Nikon Z 30

Skjermen på Z 30 måler 3,0 tommer. Den er berøringsfølsom og kan vippes og vris i alle retninger.

© Nikon

Kompakt design

Nikon har prioritert en svært kompakt design, og for å holde størrelsen nede på Z 30 har Nikon valgt bort en søker. I stedet kan du bruke den berøringsfølsomme skjermen på 3,0 tommer. Den er til gjengjeld helfleksibel, noe som er perfekt til selfievideoer og såkalt vlogging.

Nikon Z 30 koster ca. 8800 kroner bare for huset. I sett med objektivet Z DX 16–50 mm F3.5–6.3 VR er prisen ca. 10 500 kroner.

Kanskje du er interessert i...