Nytt Nikon Z 5 er et fullformatkamera for nybegynnere

Nye Nikon Z 5 er et opplagt valg for alle som skal kjøpe sitt første kamera – eller bytte ut det gamle speilreflekskameraet – og vil ha fullformat. 

© Nikon

Nikon Z 5: Speiløst systemkamera med fullformatbrikke til nybegynnere

For ni måneder siden kom Nikon Z 50, et speiløst systemkamera med APS-C-brikke som skal tiltrekke seg nybegynnere og entusiaster. Nå er nybegynnerkameraet med fullformat her.

21. juli 2020 av Sarah Marie Winter

I løpet av de siste par årene har Nikon lansert en rekke spennende kameraer. 

Det var Nikon Z 7, som henvendte seg til profesjonelle fotografer som først og fremst trengte høy oppløsning.

Så var det Nikon Z 6, som henvendte seg til sportsfotografer og videofotografer som ville betale for hastighet og stabile opptak.

Og i oktober i fjor år kom så Nikon Z 50, et APS-C-kamera for nybegynnere og entusiaster som enten skulle ha sitt aller første kamera eller bytte ut sitt gamle speilreflekskamera. 

Men det er ingen som sier at du må begynne med APS-C bare fordi du er en nybegynner. Og det nyeste skuddet på stammen i Z-serien er Nikon Z 5 – et lett, kompakt og brukervennlig speilløst systemkamera med fullformatbrikke til nybegynnene. 

> Les også: Inntrykkene våre av Nikon Z 6 og Z 7

Samme høye oppløsning som Z 6

Nytt Nikon Z 5 er et fullformatkamera for nybegynnere

Det nye Nikon Z 5 har en fleksibel, berøringsfølsom skjerm.

© Nikon

Det nye Nikon Z 5 er utstyrt med en fullformatbrikke på 24,3 megapiksler, noe som er nesten like mye som storebroren Z 6, som har en bildebrikke på 24,5 megapiksler.

Den elektroniske søkeren har 3,7 millioner punkter, noe som er like mye som i Z 6, og autofokussystemet på 273 punkter er også det samme. Dessuten kan kameraet filme i 4K, og det har innebygd bildestabilisering og værtetting.

Til gjengjeld er den lille LCD-skjermen oppå kameraet borte, og oppløsningen er bare halvparten så høy på LCD-skjermen på baksiden av kameraet som på Z 6. 

Det er imidlertid helt bevisst at det er her det er spart inn, for begge deler gir økt batteritid, lover produsenten.

> Les også: Derfor er et fullformatkamera best

Nytt kitobjektiv er det letteste i sin klassen

Nytt Nikon Z 5 er et fullformatkamera for nybegynnere

Det nye 24-50mm-kitobjektivet tar veldig lite plass når det er zoomet ut. 

© Nikon

Nikon Z 5 vil komme i salg sammen med et helt nytt objektiv, Nikkor Z 24-70mm F4.0-6.3. Objektivet er en slags budsjettversjon av det populære og allsidige 24-70mm F2.8.

Det er da også markant mindre og lettere enn lukusutgaven – faktisk er Nikkor Z 24-50mm det korteste og letteste objektivet i sin klasse, og derfor er det et opplagt valg for nybegynnere som ikke vil drasse på for mye utstyr. 

Prisen for kamerahuset og kitobjektivet kommer til å ligge på 21 800 kroner, og settet vil være i butikkhyllene på sensommeren 2020.

> Les også: Bør jeg velge speilløst systemkamera eller speilreflekskamera? 

To nye telekonvertere på banen

Nye telekonvertere til Nikon Z-serien

Med de to nye telekonverterne kan Nikon Z-brukere få enda mer ut av teleobjektivet sitt. 

© Nikon

Har du et Nikkor Z 70-200mm F2.8 og vil komme deg enda nærmere motivene dine, er Nikon nå klare med to telekonvertere som passer til dette objektivet.

Det ene er et 1.4x som forlenger brennvidden med 40 prosent, mens det andre er et 2.0x som forlenger brennvidden med 100 prosent.

Ifølge produsenten er kvaliteten på konverterne forbedret betydelig fra de gamle konverterne som passer på teleobjektivene til speilreflekskameraer.

Prisen for konvertene blir 6990 kroner for TC-1.4x og 7490 kroner for TC-2.0x. 

Kanskje du er interessert i...