Nikon Z 8

Z 8 veier 910 gram og er grundig tettet. Et spjeld beskytter bildebrikken ved objektivbytte.

© Nikon

Nikon Z 8: Et arbeidsjern i fornuftig størrelse

Nikon Z 8 veier og koster mindre, men gir deg langt på vei det samme som det flaggskipet Z 9 gjør.

Vi er veldig begeistret for flaggskipet Z 9. Svært høy pris og vekt kan imidlertid avskrekke de fleste. Derfor er det gledelig at Nikon med Z 8 nå tilbyr en langt rimeligere og lettere løsning. Egentlig er Z 8 et Z 9 i en mindre innpakning, for de to kameraene har mange like spesifikasjoner. Det gjør kameraet velegnet til alt fra portretter og bryllup til dyr, action og landskap.

Z 8-kameraet er 210 gram tyngre enn Nikon Z 7II og 430 gram lettere enn Z 9, og det har arvet den smarte funksjonsknappen til autofokus plassert på den ene siden fra Z 9.

>Les også: Så bra er Nikon Z 9

Nikon Z 8

Den elektroniske søkeren har en lysstyrke på hele 3000 nits, en oppløsning på 3,69 megapiksler og en oppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund.

© Nikon

Intelligent fokussystem

I likhet med Z 9 er også Z 8 utstyrt med Nikons intelligente fokussystem, der 493 fokuspunkter selv kan registrere ulike motivtyper. I tillegg til registrering av mennesker, hunder, katter, fugler, biler, motorsykler, sykler og tog, har Z 8 også fly.

Z 8 har utelukkende elektronisk lukker, og en stablet fullformatbrikke på 45,4 megapiksler skal minimere rolling shutter. Dette bidrar til at motiver i bevegelse ikke ser buede ut. 

>Les også: Derfor bør du oppdatere kameraets fastvare

Nikon Z 8

Nikon Z 8 måler 14,4 × 11,9 × 8,3 cm.

© Nikon

Førsteklasses 8K-video

Du kan filme i 8K med opptil 60 bilder per sekund og i 4K med opptil 120 bilder per sekund. Til forskjell fra konkurrenter fra Canon og Sony er det mulig å ta opp i videoformater som ProRes.

I motsetning til Z 9 har ikke Z 8 en egen Ethernet-kontakt. Det er derimot mulig å bruke en USB-C-kontakt med adapter.

Nikon Z 8 tar både CFexpress og SD-kort. Prisen er 52 990 kroner. Les mer om kameraet på nikon.com.

>Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Kanskje du er interessert i...