Panasonic Lumix DC-S5

Lumix DC-S5 er Panasonics minste fullformatkamera.

© Panasonic

Nytt fullformat uten overvekt

Panasonic er klare med det speilløse systemkameraet DC-S5, som er produsentens minste fullformatkamera. De har fokusert på både gode fotofunksjoner og avanserte videomuligheter.

2. september 2020 av Poul Siersbæk

Med Lumix DC-S5 er Panasonic nå med i kampen når det gjelder kompakte speilløse systemkameraer med fullformatbrikke. Canon har sitt EOS RP og Nikon sitt Z 5 – og med Lumix DC-S5 blander Panasonic, som ellers har holdt fast på markedets største og tyngste fullformatkameraer, seg på i kampen. 

Panasonic Lumix DC-S5

Kameraet har samme L-fatning som de store fullformatmodellene fra Panasonic og Leica.

© Panasonic

Avansert og rask autofokusering

Panasonic Lumix DC-S5 har et design som kobler de store kameraene i S-serien til de små modellene i G-serien, som har den mindre Four Thirds-brikken. Det betyr gode og velplasserte knapper, men til gjengjeld ikke det gode displayet på toppen, som S1-serien byr på.

Som Nikon Z 5 er oppløsningen i Panasonic Lumix DC-S5 på 24,0 megapiksler. Lysfølsomheten kommer opp på maksimale ISO 51 200. Autofokuseringen skal levere en fokushastighet på bare 0,08 sekunder. Autofokus, som også byr på øyefokus og tracking, skal dessuten være ganske lysfølsom, noe som er en fordel i mørket. 

>>Les også: Derfor er fullformat best

Panasonic Lumix DC-S5

Skjermen på S5 er på 3,0 tommer i stedet for 3,2 tommer, som de større modellene har.

© Panasonic

Lumix DC-S5 tåler vær og vind

Kameraskjermen måler 3,0 tommer. Den er berøringsfølsom og sidehengslet, noe som gjør den fleksibel i alle retninger. Søkeren har en oppløsning på 2,36 millioner punkter.

Lumix DC-S5 er laget av robust aluminium og grundig tettet. Kameraet måler 13,3 x 9,7 x 8,2 cm og veier 714 gram. Det har innebygd femakset bildestabilisering som skal kunne kompensere for 6,5 eksponeringstrinn. I High Resolution Mode, hvor kameraet kan bruke pixel shift til å sette samme flere bilder, er det mulig å få bilder på 96,0 megapiksler.

>>Les også: 10 tips for å bli en bedre fotograf

Panasonic Lumix DC-S5

Det er vanskelig å overse den røde videoknappen.

© Panasonic

Avansert video med Lumix DC-S5

På videosiden er kameraet en skikkelig kraftpakke. DC-S5 kan filme i 4K med opptil 60 bilder i sekundet, og det uten tidsbegrensning og overoppheting. Du får en drøss av avanserte innstillingsmuligheter, og du kan koble til både ekstraskjerm, mikrofon og hodetelefoner.

Prisen for kameraet, som tar to SD-kort av den raske UHS-II-typen, har imidlertid ikke krympet sammen med størrelsen. Kameraet koster nemlig 22 490 kroner.

Kanskje du er interessert i...