Leica M11

M11 er ny toppmodell i den legendariske M-serien.

© Leica

Nytt Leica-kamera med skyhøy oppløsning

Leica er klare med M11-målsøkerkameraet, som ikke bare er den nyeste modellen i den legendariske M-serien, men også rekordholder for oppløsning.

17. januar 2022 av Poul Siersbæk

Med målsøkerkameraet M11 hever Leica lista markant når det gjelder oppløsning. M11 har med sine 60,3 megapiksler den høyeste oppløsningen fra Leica noensinne. Til sammenligning hadde M10 bare 24,0 megapiksler.

Leica benytter seg dessuten av en ny og revolusjonerende bildebrikketeknologi som kalles Triple Resolution Technology, som gjør det mulig å velge om du vil fotografere med full oppløsning med kameraets fullformatbrikke eller med 36,0 eller 18,0 megapiksler uten at bildeutsnittet endres. Det smarte er at du for eksempel kan ta serier uten at bufferen sier stopp hvis du velger en av de lavere oppløsningene.

>Les også: Dette kan Leica M10

Leica M11

Leica M11 måler 13,9 x 3,9 x 8,0 cm.

© Leica

Høyere skjermoppløsning

Leica M11 har også fått en rask Maestro 3-prosessor som er hentet fra det store speilløse systemkameraet SL2-S. Dette gjør at M11 til tross for sin høyere oppløsning kan ta serier med 4,5 bilder per sekund.

Du får et integrert minne på 64 gigabyte, men det er ikke blitt plass til de raske CFexpress-kortene. I stedet bruker det SD-kort av UHS-II-typen.

Kameraet har også fått oppgradert den berøringsfølsomme skjermen, slik at den nå har en oppløsning på 2,3 millioner punkter. Menyen er oppdatert i samme stil som på SL2-S.

Leica M11 leveres både i en sort aluminiumsutgave på 530 gram og i en sølvfarget messingversjon på 640 gram. Anbefalt utsalgspris er 89 900 kroner.

>Les også: Dette er det beste speilløse systemkameraet


Kanskje du er interessert i...