Panasonic Lumix DC-GH5S

Nye Panasonic Lumix DC-GH5S er blant annet tettet for å tåle vannsprut og støv.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-GH5S: Dette er førsteinntrykket vårt

Nye Panasonic Lumix DC-GH5S overrasker med lav oppløsning, men det er det en god grunn til. Vi er noen av de første som har fått prøve Panasonics nye toppmodell, og her får du førsteinntrykket vårt.

Selv om nye Lumix DC-GH5S legger seg på toppen av Panasonics kamera-line up, har det den laveste oppløsningen av systemkameraene til Panasonic.

Bildene er bare på 10,2 megapiksler, halvparten av den forrige toppmodellen GH5, som fortsetter på markedet. Og det er en god grunn til den forholdsvis lave oppløsningen.

Panasonic har satset spesielt på gode egenskaper i svakt lys, og med en lav oppløsning kan hver enkeltpiksel bli større og dermed mer lysfølsom.

Panasonic Lumix DC-GH5S er spesielt utviklet for videoopptak, og Panasonic kaller kameraet for det beste system- eller speiilreflekskameraet for profesjonell videoproduksjon. I tillegg til å ha gode egenskaper i svakt lys, kan kameraet filme i 4K med HDR, noe som gir flere detaljer i de mørkeste og lyseste områdene.

Man kan ta såkalte V-LogL-opptak som gir bedre muligheter for å justere farger og lys i videoredigeringen, og man kan lagre ien rekke forskjellige formater.

Vi har prøvd Panasonic Lumix DC-GH5S

Panasonic har imidlertid også gjort en mye ut av fotosiden. Her i Digital FOTO har vi hatt muligheten til å prøve det nye kameraet, og fotodelen virker også overbevisende. 

Kontrastbasert autofokus reagerer raskt og kan blant annet stille skarpt på øyne, der den biter seg godt fast.

Vi har laget videoen under, hvor du kan se nærmere på kameraet. Her kan du blant annet se den tydelige knappen for videoopptak, og du kan høre når vi tar en bildeserie med kameraet, som kan ta opptil 11 bilder i sekundet.

Panasonic Lumix DC-GH5S ligger godt i hendene, og alle viktige funksjonene har direkteknapper. Den elektroniske søkeren er stor og klar og oppdaterer med hele 120 bilder i sekundet, slik at man ikke opplever hakking med mindre man for eksempel panorerer i svakt lys.

LCD-skjermen er fullt fleksibel og kan vris og vendes i alle retninger, og den er berøringsfølsom

ISO-verdien kan komme opp på 204800, men da kan du ikke regne med lekre bilder. Det blir kraftige støy og fargestøy. Opp til og med ISO 25 600 ser imidlertid bildene flotte ut.

Følg med i Digital FOTO hvis du vil ha den fulle anmeldelsen av kameraet. 

Akkurat nå får du to utgaver av magasinet samt et 3 i 1-objektivsett til smarttelefonen din for bare 49 kroner. 

Se bilder fra Panasonic Lumix DC-GH5S

Her kan du se en rekke bilder vi har tatt med Panasonic Lumix DC-GH5S med objektivet Leica DG Vario-Elmarit 12-60 mm F2.8-4.0 ASPH. Power O.I.S. Bildene er tatt i jpeg, siden for eksempel Lightroom fortsatt ikke støtter RAW-filer fra splitter nye Lumix DC-GH5S.

Panasonic Lumix DC-GH5S:

Panasonic Lumix DC-GH5S: 1/80 sekund, F4.0, ISO 6400, 64 mm.

© Digital FOTO
Panasonic Lumix DC-GH5S:

Panasonic Lumix DC-GH5S: 1/125 sekund, F4.5, ISO 320, 120 mm.

© Digital FOTO
Panasonic Lumix DC-GH5S:

Panasonic Lumix DC-GH5S: 1/1300 sekund, F4.5, ISO 160, 120 mm.

© Digital FOTO
Panasonic Lumix DC-GH5S:

Panasonic Lumix DC-GH5S: 1/125 sekund, F5.0, ISO 1600, 120 mm.

© Digital FOTO

Videokvaliteten virker også overbevisende, og blant annet dette ser vi nærmere på i en kommende anmeldelse av dette kameraet som har en veiledende pris på 27 999 kroner.

Kanskje du er interessert i...