Sony A7 IV

Sony A7 IV arver det beste fra toppmodellen A1 og koster bare rundt en tredjedel

Nye Sony A7 IV er fullt av nye funksjoner, og flere av dem er hentet fra det langt dyrere flaggskipet A1. Se alle nyhetene og les dommen vår allerede nå.

Det er nesten fire år siden Sony lanserte sitt mest populære speilløse fullformatkamera, Sony A7 III, og nå er den etterlengtede avløseren klar. 

Og vi finner mange spennende nyheter i den fjerde generasjonen av Sonys rimeligste fullformatkamera. Flere av dem er hentet fra flaggskipet A1, som koster nesten tre ganger så mye.

Autofokus stiller skarpt på fugleøyne

Autofokus er blitt mye bedre og skal blant annet være 30 prosent raskere enn på forgjengeren. Som på A1 er det 759 fokuspunkter, og de dekker 94 prosent av bildeflaten.

Følgefokus er forbedret og av samme type som på A1, og i tillegg til øyefokus på både dyr og mennesker er det nå kommet imponerende øyefokus til fugler, som på A1. 

I A7 IV kan funksjonene også brukes til filming.

Som forgjengeren kan Sony A7 IV ta ti bilder i sekundet med autofokus, men nå kan du ta mer enn 800 bilder i både råformat og jpeg med toppfarten. Her kunne forgjengeren ta omkring 40. Fotograferer du utelukkende i for eksempel råformat, kan du ta mer enn 1000 bilder på høyeste hastighet med Sony A7 IV.

Dessuten får du den nye bildeprosessoren BIONZ XR, som sammen med en helt ny bildebrikke på 33 megapiksler skal gi deg flere detaljer, bedre farger, bedre ytelse i svakt lys og et dynamisk omfang på mer enn 15 trinn.

>Les også: Fem gode grunner til å fotografere i råformat

Sony A7 IV

LCD-skjermen på Sony A7 IV er nå helfleksibel og har en oppløsning på 1,03 millioner punkter.

Sony A7 IV er bedre på video

Den innebygde bildestabiliseringen kan hente 5,5 trinn, noe som tilsvarer at du kan ta skarpe bilder på 1/6 sekund, hvor du ellers måtte ha brukt 1/250 sekund.

Sony A7 IV har også fått en oppgradering på videobiten, så du kan filme i 4K med 60 bilder i sekundet og ta Full HD-opptak med 120 bilder i sekundet til slowmotion. Du kan også lagre i flere formater for best mulig kvalitet.

>Les også: Dette er de beste kamerainnstillingene til portrettbilder

Det er nytt at du kan bruke LCD-skjermen til å få en visualisering av hvor dybdeskarpheten ligger mens du filmer. Funksjonen heter Focus Map, og med én farge viser den områdene som ligger foran det skarpe området, og med en annen farge viser den områdene som ligger bak.

Les anmeldelsen vår av Sony A7 IV

Søkeroppløsningen er nå høyere og ligger på 3,69 millioner punkter. Dessuten er håndgrepet blitt dypere. Kameraet har to kortplasser, og begge tar SD-kort av UKS-II-typen. Den ene plassen kan også håndtere de raske CFexpress Type A-kortene.

Sony A7 IV har en veiledende pris på 29 000 kroner. Vi er noen av de første i verden som allerede har anmeldt kameraet, og du kan lese dommen vår og se testbilder her.

Kanskje du er interessert i...