Sony A7CR

Sony A7CR har den samme gode bildebrikke med 60,2 millioner piksler som A7R V. Kameraet er bare 19 prosent mindre.

© Sony

Sony A7C II og A7CR: Verdens minste fullformat – Helt ny CR-serie

Med to nye speilløse systemkameraer avliver Sony myten om at fullformatutstyr er stort og tungt. De nye kameraene er markedets minste med stabilisering, søker og høy oppløsning.

29. august 2023 av Poul Siersbæk

Nå kan du virkelig kutte vekt og størrelse uten at det går på bekostning av bildekvalitet og funksjoner. De speilløse systemkameraene A7C II og A7CR måler bare 12,4 x 7,1 x 6,3 cm og veier bare 525 gram. Det er mål vi vanligvis bare ser på APS-C-kameraer, og de to nye kameraene er rundt 19 prosent mindre enn Sony A7 IV. 

>Les også: Alt du må vite om actionkameraer

Sony A7CR

Sony A7CR har den samme gode bildebrikke på 60,2 megapiksler som Sony A7R V. Hastigheten er 8,0 bilder per sekund. 4K-video kan tas opp med 60 bilder i sekundet.

© Sony

Kraftig bildestabilisering og intelligent fokussystem

De kompakte fullformatkameraene er tettet og utstyrt med kraftig bildestabilisering som kompenserer for hele sju trinn. De har også et avansert fokussystem med intelligent motivgjenkjenning og -sporing. Systemet benytter en spesiell AI-enhet. Det kan derfor gjenkjenne og følge menneskelige kroppsdeler når et øye eller ansikt forsvinner ut av synsfeltet.

Motivgjenkjenningen i begge kameraene er svært avansert og gjenkjenner ikke bare mennesker og dyr, men også for eksempel fly og insekter. 

>Les også: Så bra er Sony A7C

Sony A7C II

Sony A7C II kan ta 10,0 bilder i sekundet. 4K-video kan tas opp med 60 bilder i sekundet. I likhet med A7 IV har Z7C II en oppløsning på 32,7 millioner piksler.

© Sony

Bedre brukervennlighet

De to nye kameraene har også et mer intuitivt brukergrensesnitt som er hentet fra de mindre ZV-modellene. Det betyr at du raskt kan velge de viktigste funksjonene og innstillingene via ikoner på berøringsskjermen.

>Les også: 9 tips til å bli en enda bedre fotograf

Sony A7C II

Sony A7C II er tilgjengelig med sølvfarget topp. Det større A7CR er også tilgjengelig i en helsvart versjon.

© Sony

Veiledende utsalgspris for A7C II er 29 500 kroner, mens A7CR sniker seg opp i 45 000 kroner. Allereede nå kan du lese anmeldelsene våre av begge kameraene i Fordelssonen på digital-foto.no.

Kanskje du er interessert i...