Vi testet blant annet kameraene på en stor utendørs gokartbane, hvor autofokus ble satt på prøve.

© Digital FOTO

Test: De beste kameraene for entusiasten

Bildekvaliteten er helt på topp og autofokusering rask og presis når vi tester markedets beste kameraer for entusiaster.

Når du betaler mer enn 40 000 kroner for et kamera, får du en oppløsning som gir deg mange detaljer, og du får ytterst avansert autofokusering som dekker en stor del av bildeflaten, og som holder godt fast på motiver i bevegelse.

I tillegg er kameraene i denne tunge klassen solid bygd med mange tilpasningsmuligheter, så du kan justere dem til akkurat den måten du fotograferer på.

>Les også: 5 tips til bedre naturbilder

Veien til Årets kamera 2020

I Digital FOTO 16/2020 har vi testet fem speilløse systemkameraer i klassen mellom 30 000 og 55 000 kroner for å finne det beste og sende det videre til den store finalen, hvor vi kårer Årets kamera 2020.

Fire av kameraene i testen er utstyrt med en stor fullformat-bildebrikke, mens det femte har en bildebrikke som er enda større.

Med i testen har vi nemlig mellomformatkameraet Fujifilm GFX 50R, som har en bildebrikke som er omkring 65 prosent større enn fullformat.

>Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Disse er med i testen

Canon EOS R5

Fujifilm GFX 50R

Nikon Z 7

Panasonic Lumix DC-S1R

Sony A7R III

© Digital FOTO

Hva den store mellomformatbrikken i Fujifilm betyr for bildekvalitet og funksjoner, kan du lese mer om i testen i Digital FOTO nr. 16/2020.

I testen kan du også se hvordan det nye Canon EOS R5 klarer seg i direkteduell mot konkurrentene.

Du finner testen i Digital FOTO nummer 16/2020, som er i salg akkurat nå. 

Kanskje du er interessert i...