Test av digitalkameraer

Vi testet de seks kameraene i blant annet landskap, hvor vi fotograferte både med og uten stativ.

Test: Dette er det beste kameraet i mellomklassen

Du får avansert autofokus og høy bildekvalitet i prisklassen rundt 15 000 kroner. Vi har testet seks kameraer med byttbart objektiv for å finne det beste.

For rundt 15 000 kroner får du veldig mye kamera for pengene. Modellene i denne klassen har autofokus som lett følger motiver i bevegelse og låser seg fast på øyne i motivet. Dessuten er kameraene robuste.

Vi har testet seks modeller med byttbart objektiv i denne klassen. Interessant nok valgte alle produsentene å sende speilløse kameraer, selv om flere av dem også har tradisjonelle speilreflekskameraer i samme prisklasse.

>Les også: Skal jeg velge speilløst systemkamera eller spejlreflekskamera?

Alle kameraene har altså en elektronisk søker som kan vise lys og farger slik det blir på bildet, i stedet for en tradisjonell optisk søker.

Dette er disse seks modellene som er med i testen.

De er med i testen:

Canon EOS RP

Fujifilm X-T3

Nikon Z 6

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Panasonic Lumix DC-GH5

Sony A6600

Tre bildebrikkestørrelser

Selv om alle kameraene er speilløse, skiller de seg ut fra hverandre på andre områder. Først og fremst varierer størrelsen på bildebrikkene.

Kameraene fra Canon og Nikon har store fullformatbrikker, mens modellene fra Fujifilm og Sony har litt mindre APS-C-brikker, og kameraene fra Olympus og Panasonic har de enda mindre Four Thirds-brikkene.

>Les også: Få kontroll på kameraenes bildebrikkestørrelser

Hva det betyr for bildekvaliteten, kan du se i Digital FOTO nr. 12/2020, hvor du kan lese testen. Her har vi vært på tur med alle de seks kameraene for blant annet å fotografere landskap og motiver i bevegelse.

I testen kan du lese om opplevelsene våre med blant annet fokus, lcd-skjermer, søkere og mye annet.

Kanskje du er interessert i...